Israelul vizează cartierul general al Hezbollah din Liban, iar Iranul afirmă că nu va da înapoi

Israelul a declarat că a vizat sediul de informaţii al Hezbollah din Beirut şi că evaluează pagubele, după o serie de lovituri asupra unor figuri de rang înalt din cadrul grupării, pe care liderul suprem al Iranului le-a respins ca fiind contraproductive, relatează Reuters.

Urmărește
176 afișări
Imaginea articolului Israelul vizează cartierul general al Hezbollah din Liban, iar Iranul afirmă că nu va da înapoi

Israelul vizează cartierul general al Hezbollah din Liban, iar Iranul afirmă că nu va da înapoi

Israelul a cântărit opţiunile în răspunsul său la atacul cu rachete balistice de marţi, pe care Iranul l-a efectuat ca răspuns la acţiunea militară a Israelului în Liban.

Preţul petrolului a crescut din cauza posibilităţii unui atac asupra instalaţiilor petroliere ale Iranului, în timp ce Israelul îşi urmăreşte obiectivele de a respinge militanţii Hezbollah din Liban şi de a elimina aliaţii Hamas din Gaza.

Atacul aerian asupra Beirutului, parte a unui asalt mai amplu care a alungat peste 1,2 milioane de libanezi din casele lor, ar fi vizat potenţialul succesor al liderului Hezbollah susţinut de Iran, Sayyed Hassan Nasrallah, ucis de Israel în urmă cu o săptămână.

Soarta lui Hashem Safieddine a fost neclară şi nici Israelul, nici Hezbollah nu au oferit niciun comentariu.

O explozie a fost auzită şi fum a fost văzut deasupra suburbiilor sudice ale Beirutului sâmbătă dimineaţă, au declarat martori Reuters, în timp ce armata israeliană a emis trei alerte pentru ca locuitorii din zonă să fie evacuaţi imediat.

Prima alertă a avertizat rezidenţii dintr-o clădire din cartierul Burj al-Barajneh, iar a doua dintr-o clădire din cartierul Choueifat. A treia alertă a menţionat clădiri din Haret Hreik, precum şi din Burj al-Barajneh.

Într-o declaraţie făcută sâmbătă dimineaţă, Hezbollah a mai spus că armata israeliană încearcă să se infiltreze în oraşul Odaisseh din sudul Libanului şi că ciocnirile de acolo sunt în desfăşurare.

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că s-ar gândi la alternative la lovirea câmpurilor petroliere iraniene dacă ar fi în locul Israelului, adăugând că el crede că Israelul nu a ajuns încă la o concluzie cu privire la modul de a răspunde Iranului.

Biden a fost întrebat în cadrul unui briefing de presă la Casa Albă dacă crede că, prin neangajarea în diplomaţie, premierul israelian Benjamin Netanyahu încearcă să influenţeze alegerile americane din 5 noiembrie, în care fostul preşedinte republican Donald Trump o înfruntă pe vicepreşedintele democrat Kamala Harris.

„Nu ştiu dacă încearcă să influenţeze alegerile, dar nu mă bazez pe asta”, a răspuns Biden. „Nicio administraţie nu a făcut mai mult pentru a ajuta Israelul decât am făcut eu”.

Guvernul libanez afirmă că peste 2.000 de persoane au fost ucise în Liban în ultimul an, majoritatea în ultimele două săptămâni. Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a numit bilanţul civililor „total inacceptabil”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici