Joe Biden explică de ce s-a retras din cursa pentru Casa Albă: Ar fi fost o „distragere reală a atenţiei”

Preşedintele american Joe Biden a declarat că a renunţat la candidatura sa pentru un nou mandat la Casa Albă deoarece se temea că bătălia din interiorul partidului cu privire la candidatura sa ar fi fost o „distragere reală a atenţiei" pentru democraţi.

Urmărește
567 afișări
Imaginea articolului Joe Biden explică de ce s-a retras din cursa pentru Casa Albă: Ar fi fost o „distragere reală a atenţiei”

Joe Biden explică de ce s-a retras din cursa pentru Casa Albă: Ar fi fost o „distragere reală a atenţiei”

Preşedintele Joe Biden a explicat, în primul său interviu de după retragerea din cursa prezidenţială, că a recurs la acest lucru din cauza temerilor din cadrul partidului său că i-ar putea costa democraţilor locuri în Congres, notează POLITICO.

În cadrul interviului preînregistrat şi difuzat de CBS News duminică, Joe Biden a menţionat că obiectivul său principal era să îl învingă pe Donald Trump în cadrul alegerilor din noiembrie.

Biden a declarat că a ieşit din cursă deoarece se temea să nu fie o „sursă de distragere a atenţiei" pentru candidaţii din partea de jos a buletinului de vot - şi a menţionat-o în special pe Nancy Pelosi, potrivit BBC.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost că un număr de colegi democraţi din Camera Reprezentanţilor şi Senat au crezut că le voi face rău în curse. Şi eram îngrijorat că, dacă rămân în cursă, acesta va fi subiectul", a declarat Biden.

În timpul interviului, Joe Biden a respins orice îngrijorare legată de vârsta sa, iar prestaţia slabă avută în cadrul dezbaterii cu Donald Trump la CNN de la sfârşitul lunii iunie a pus-o pe seama stării de sănătate de la momentul respectiv, fiind bolnav.

Joe Biden a reiterat faptul că Donald Trump trebuie să fie învins, întrucât el reprezintă un pericol la adresa securităţii SUA.

„Reţineţi cuvintele mele. Dacă el câştigă ... aceste alegeri, priviţi ce se întâmplă (...) Este un pericol. Este un adevărat pericol pentru securitatea americană", a afirmat acesta.

Joe Biden s-a retras din cursa prezidenţială în 21 iulie, după ce s-a confruntat cu mai multe presiuni atât din interiorul Partidului Democrat, cât şi din partea unor nume importante. El a anunţat, la puţin timp după vestea retragerii din cursă, că o va susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris să fie candidatul democraţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici