MAE de la Chişinău, preocupat de informaţii legate de transportul ilegal al alegătorilor la secţii

Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a anunţat miercuri că este preocupat de informaţiile apărute în spaţiul public despre încercări de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secţiile de vot din Federaţia Rusă.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului MAE de la Chişinău, preocupat de informaţii legate de transportul ilegal al alegătorilor la secţii

MAE de la Chişinău, preocupat de informaţii legate de transportul ilegal al alegătorilor la secţii

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia autorităţilor ruse şi oricăror entităţi despre „neadmiterea încercărilor de periclitare a procesului electoral prin acţiuni contrare legii şi menite, în mod artificial, să inducă impresia unor aglomeraţii la secţiile de vot din cadrul Ambasadei noastre la Moscova”.

Reprezentanţii ministerului consideră că scopul acestor încercări este de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului.

„Autorităţile responsabile ale Republicii Moldova vor asigura bună desfăşurare a alegerilor prezidenţiale şi a referendumului constituţional în conformitate cu legislaţia electorală naţională şi standardele internaţionale în materie electorală. Orice încercări de eludare sau încălcare a acestor prevederi vor fi sancţionate corespunzător. Nu vom admite ca buna-desfăşurare a alegerilor sau legitimitatea acestor să fie pusă la îndoială”, transmite MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici