Netanyahu şi Gallant aduc un omagiu victimelor din 7 octombrie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a adus un omagiu „celor căzuţi în Ierusalim” în cadrul unui eveniment comun cu primarul oraşului, la un an după atacurile Hamas din 7 octombrie.

Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului Netanyahu şi Gallant aduc un omagiu victimelor din 7 octombrie

Netanyahu şi Gallant aduc un omagiu victimelor din 7 octombrie

Netanyahu şi Moshe Leon, primar al Ierusalimului, au aprins lumânări la monumentul „Săbiile de Fier” ridicat în Ierusalim în onoarea victimelor.

„Am trecut printr-un masacru teribil acum un an şi ne-am ridicat ca un popor, ca nişte lei. Poporul se va ridica ca un leu mare, ca un leu tânăr”, au afirmat cei doi luni într-o declaraţie citată de CNN.

Între timp, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a emis o lungă declaraţie în care îşi aminteşte de „coşmarul unui atac brutal” şi se angajează să câştige „un război împotriva duşmanilor pe şapte fronturi diferite”.

„Comunităţile paşnice, locul unui festival de muzică, terenurile agricole - frumoasa regiune din sudul Israelului, a fost pârjolită de ucigaşi însetaţi de sânge cu o singură dorinţă în inimă - distrugerea şi anihilarea totală a Israelului”, a transmis Gallant.

„În această zi dureroasă, mai mult ca niciodată, suntem veşnic dedicaţi securităţii şi continuităţii statului Israel şi a poporului său”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici