O membră a Senatului SUA a ajuns în Taiwan, riscând să amplifice tensiunile cu Beijingul

O membră a Senatului SUA, Marsha Blackburn, a sosit joi seară în Taiwan, într-o vizită neanunţată care se înscrie într-o serie de turnee efectuate de membri ai Congresului de la Washington, generând reacţii furioase din partea Chinei.

Urmărește
1120 afișări
Imaginea articolului O membră a Senatului SUA a ajuns în Taiwan, riscând să amplifice tensiunile cu Beijingul

Marsha Blackburn, din cadrul Partidului Republican, membră a Comisiei Comerţului şi a Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA, a ajuns pe Aeroportul Songshan din Taipei la bordul unui avion militar american, potrivit agenţiei Reuters.

"Sigur că luăm toate măsurile adecvate pentru garantarea securităţii membrilor Congresului oricând şi oriunde vor să călătorească", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington, citat de postul Fox News.

Marsha Blackburn critică frecvent Administraţia comunistă de la Beijing. Ea se află într-un turneu în zona Asia-Pacific, care a inclus Fiji, Insulele Solomon şi Papua Noua Guinee. "Regiunea Indo-Pacifică este următoarea frontieră pentru «noua axă a răului»", a afirmat recent Marsha Blackburn, citată de site-ul Breibart.com.

Mai multe delegaţii ale Congresului SUA au efectuat vizite în Taiwan în ultimele săptămâni. Cinci membri ai Congresului SUA, conduşi de senatorul Ed Markey, s-au deplasat în Taiwan pe 15 august, după vizita efectuată de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, la începutul lunii august. China a organizat cele mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată de Nancy Pelosi. În plus, Beijingul a semnalat că manevrele militare în jurul Taiwanului vor deveni o rutină.

Statele Unite nu recunosc independenţa Taiwanului şi au semnalat că vor respecta în continuare principiul politic "o singură Chină", deşi oferă susţinere militară Administraţiei separatiste de la Taipei.

Beijingul a avertizat Washingtonul să nu subestimeze determinarea Chinei de menţinere a suveranităţii asupra Taiwanului. Qin Gang, ambasadorul Chinei în Statele Unite, a respins argumentaţia Washingtonului că membrii Congresului acţionează separat de Preşedinţie. Qin Gang a afirmat că vizitele efectuate în Taiwan de Nancy Pelosi şi de alţi membri ai Congresului american încalcă acordurile dintre Washington şi Beijing.

"Gestionăm efectele grave ale vizitei lui Pelosi. Statele Unite nu trebuie să subestimeze atitudinea puternică, determinarea şi capacitatea Guvernului chinez şi a poporului de a apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială", a declarat Qin Gang pe 16 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici