Partidele extremiste cresc în sondaje în două landuri din estul Germaniei înainte de alegeri: AfD este cotat cu 30%, iar BSW 17%

  • Un nou sondaj de opinie arată că formaţiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) are un sprijin de aproximativ 30% în landurile Turingia şi Saxonia din estul Germaniei.
  • AfD este aproape să devanseze Uniunea Creştin-Democrată în cadrul alegerilor din cele două landuri, pe 1 septembrie, scrie agenţia germană DPA.
  • Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW) e pe locul al treilea în ambele landuri.
Urmărește
332 afișări
Imaginea articolului Partidele extremiste cresc în sondaje în două landuri din estul Germaniei înainte de alegeri: AfD este cotat cu 30%, iar BSW 17%

În Saxonia, creştin-democraţii par să deţină un avans strâns faţă de AfD, cu un sprijin de 33%, potrivit sondajului realizat de Forschungsgruppe Wahlen pentru radiodifuzorul public ZDF.

În Turingia, AfD, cu un sprijin de 30% în acelaşi sondaj, se situează pe primul loc. Liderul partidului din Turingia, Björn Höcke, este celebru în ţară pentru remarcile controversate şi a fost condamnat de două ori în instanţă pentru utilizarea cu bună ştiinţă a unui slogan nazist interzis în discursuri.

Agenţiile interne de informaţii din ambele landuri au clasificat AfD drept grupări cunoscute de extremă dreaptă.

Un nou partid populist lansat de politicianul de stânga Sahra Wagenknecht, Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW), are, de asemenea, un sprijin puternic pentru o formaţiune în ascensiune şi s-a plasat pe locul al treilea în ambele landuri în sondaj.

BSW are un sprijin de 11% în Saxonia, potrivit sondajului, în timp ce în Turingia grupul a fost cotat cu 17%.

Wagenknecht s-a despărţit de fostul său partid de extremă-stânga Die Linke din cauza opiniilor cu privire la imigraţie şi alte probleme sociale fierbinţi. Ea are, în general, poziţii de stânga în ceea ce priveşte problemele economice şi a făcut campanie împotriva sprijinului Germaniei pentru Ucraina.

Partidele din coaliţia Scholz au mari dificultăţi

Potrivit sondajului, cele trei partide din coaliţia de guvernare a cancelarului Olaf Scholz se aşteaptă la performanţe slabe în cele două landuri.

Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz, care a fost mult timp una dintre forţele dominante ale politicii germane, este cotat cu doar 7% în Saxonia şi 6% în Turingia, şocant de aproape de pragul de 5% necesar pentru a trece pragul electoral, având în vedere poziţia istorică a SPD.

În acelaşi timp, Verzii riscă să nu treacă pragul în cele două landuri. Potrivit sondajului, sprijinul pentru aceştia este de 6% în Saxonia şi de doar 4% în Turingia.

Partidul Liber-Democrat (FDP) pare să aibă atât de puţin sprijin în ambele landuri, încât autorii sondajului au grupat formaţiunea în categoria „altele” în rezultate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici