Fără suveniruri cu tematică mafiotă în aeroporturile din Sicilia

Guvernul regional sicilian cere societăţilor de administrare a aeroporturilor să înceteze vânzarea de bibelouri şi suveniruri cu tema „Mafia”.

Urmărește
888 afișări
Imaginea articolului Fără suveniruri cu tematică mafiotă în aeroporturile din Sicilia

Sursa foto: Pexels

 „Să se pună capăt vânzării de mărfuri şi suveniruri pe tema Mafiei în magazinele şi zonele comerciale ale aeroporturilor siciliene”, este ceea ce a scris Consilierul Regional pentru Mobilitate, Alessandro Aricò, într-o scrisoare trimisă directorilor societăţilor de administrare a aeroporturilor din Palermo, Catania şi Comiso, Trapani, Lampedusa şi Pantelleria, conform ANSA.

Cele mai vândute merch-uri cu trimitere la Mafia siciliană sunt şapca neagră plată „coppola” şi puşca „lupara” pe care mafioţii de stil vechi le purtau în mediul rural sicilian, precum şi tricourile cu filmele Naşul.

„Menţinerea unei imagini demne, lipsite de stereotipurile negative obişnuite este, fără îndoială, o linie fermă de urmat în locurile de primă aterizare pentru turişti şi vizitatori ai Siciliei, cum ar fi aeroporturile insulei”, a mai scris Aricò.
 
În urmă cu un an, consilierul adresase aceeaşi invitaţie de a elimina suvenirurile cu tematică mafiotă administraţiei din spaţiile comerciale ale feriboturilor şi navelor care asigură legături cu insulele siciliene. „Invitaţie care a fost acceptată imediat”, spune Alessandro Aricò, conform Regione Siciliana
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici