Pastor american: "Războiul din Ucraina nu este Armaghedonul biblic şi nici ultimul război al omenirii"

Aleksandr Dughin, dar şi alţi fanatici religioşi, consideră războiul din Ucraina dintre Rusia şi Occident drept "ultimul război al omenirii". Un articol publicat de un pastor american în martie 2022 îl contrazice, declarând că la fiecare război izbucnit au existat "falşi profeţi" ce au stârnit panică.

Urmărește
16014 afișări
Imaginea articolului Pastor american: "Războiul din Ucraina nu este Armaghedonul biblic şi nici ultimul război al omenirii"

Sursa Foto -First Christian Church News - David Wilson Rogers/ Hepta- Abaca Press - Aleksandr Dughin

Delirul lui Dughin 

Ideologul ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin a făcut afirmaţii scandaloase pe contul său de Facebook. El a declarat că "războiul din Ucraina este ultimul război al omenirii şi că toate războaiele anterioare nu au fost altceva decât prototipuri, modele relative pentru cel mai important război". 

Deşi Cartea Apocalipsei a Sfântului Ioan din Patmos (confundat de-a lungul istoriei cu Sfinţii Ioan Evanghelistul şi Ioan Apostolul)  face referire doar la viitorul poporului evreu, a adepţilor lui Iisus Christos şi a luptei dintre creştinism şi păgânismul greco-roman din secolul 1 d.Hr., Dughin o reinterpretează, punând în prim-plan despre lupta dintre Rusia creştin-ortodoxă şi Occidentul satanist.  

El crede că Rusia este destinul omenirii, apexul istoriei şi că este menită să conducă omenirea după Armaghedon. 

Astăzi, Rusia duce un război absolut pentru prima dată în istoria sa. Acum, acest război, războiul actual, este definitiv şi ireversibil. Noi clar nu înţelegem încă. Ceea ce urmează să se întâmple este dincolo de înţelegere, chiar şi din partea celor implicaţi în acest război şi a celor care l-au început.

Pentru prima dată, ne confruntăm cu răul pur, absolut, total".

Dughin, în ultranaţionalismul său delirant "rusopatism" (un curent ultranaţionalist similar cu dacopatismul din România) în a-şi considera ţara drept buricul Pământului, mai adaugă că "doar Rusia stă ferm, neclintită, de partea dreptăţii şi adevărului", iar "planeta se împarte în două, că la început a fost doar Adam, dar la sfârşit, vor fi doi: Adam şi umbra lui malefică".

Dughin, considerat ideologul lui Putin, care încă din anii 1990 a publicat cărţi în care şi-a exprimat susţinerea pentru recrearea Uniunii Sovietice sau clădirea unui Imperiu Euroasiatic, şi-a pierdut fiica în 2022 în urma unui atentat cu maşină-capcană asupra sa. Publicaţia New York Times a scris că serviciile ucrainene ar fi fost în spatele atacului care îl viza pe ideologul lui Putin. 

Şi Dughin şi fiica sa au făcut afirmaţii controversate şi xenofobe, militând la genocid şi la eradicarea poporului ucrainean de către Rusia. 

 

Un pastor american critică lipsa de raţiune a "falşilor profeţi" care propagă panică 

Carlsbad Current Argus, o publicaţie locală din SUA, transmite într-un articol publicat din martie 2022 că războiul din Ucraina nu este Armaghedonul biblic prevestit în Cartea Apocalipsei. 

Autorul articolului  este reverendul David Wilson Rogers, pastorul Primei Biserici Creştine (sau Discipolii lui Cristos) care slujeşte în Carlsbad de peste 17 ani.

El îndeamnă la raţiune şi scrie că oamenii n-ar trebui să fie cuprinşi de panica de pe reţelelor de socializare şi torentele de febră religioasă ridicolă.

"Unii creştini bine intenţionaţi stabilesc legături false între războiul rusesc împotriva Ucrainei şi profeţia biblică din Apocalipsa lui Ioan.

Gog şi Magog, armatele invadatoare din nord, sunt des asociate cu Ucraina şi Rusia.

Cu toate acestea, printr-o examinare serioasă şi atentă a scripturilor, istoriei şi credinţei creştine, rezultă că această invazie nesfântă a Ucrainei nu are nimic de-a face cu Dumnezeu, Biblia sau cu credinţa creştină autentică. Este un act de putere demonică", avertizează reverendul.

El adaugă că încercarea de a suprapune cuvintele profetice din Apocalipsa, Ezechiel, Daniel sau orice altă înregistrare prevestitoare a Scripturii în ceea ce priveşte criza actuală din Ucraina este de înţeles. 

"Acest război nu este doar înspăimântător, dar, cu ameninţarea evidentă a anihilării nucleare de către Rusia şi dictatorul ei nemilos (Vladimir Putin)  care  nu este mai bun decât  Adolf Hitler, implicaţiile sunt foarte ameninţătoare.

Ca creştini, suntem pe bună dreptate învăţaţi să apelăm la Scripturi pentru alinare şi înţelepciune în vremuri de incertitudine şi îndoială. Pentru mulţi, văzând oroarea  insurgenţei militare malefice a lui Putin într-o naţiune nevinovată şi suverană ne obligă să dorim să credem că poate fi cumva voia lui Dumnezeu, că Dumnezeu foloseşte acest rău profund pentru a realiza planul Său glorios de Mântuire  şi că va inaugura în sfârşit unirea mult aşteptată a Cerului şi a Pământului în Slava lui Cristos înviat".

Reverendul scrie că Iisus i-a chemat pe credincioşi să fie vigilenţi şi să fie pregătiţi pentru a Doua Venire.

Cu toate acestea, el a avertizat şi împotriva folosirii războaielor şi zvonurilor despre războaie ca prevestiri ai Sfârşitului Lumii.

De fapt, Iisus Cristos i-a catalogat pe cei care se angajează în astfel de învăţături drept profeţi mincinoşi, aşa cum scrie în capitolul Matei 24.

"Chemarea la vigilenţă a fost menită ca fiecare credincios să trăiască în fiecare zi departe de rău şi deplin în unire cu Dumnezeu, nimic mai mult. Pericolul de a urmări titlurile îngrozitoare ale morţii şi distrugerii din mâna unui criminal de război precum Putin şi de a crede că Dumnezeu foloseşte vărsarea ticăloasă de sânge pentru a salva omenirea este să-l considerăm pe Dumnezeu drept criminal şi să-L aşezi în unire cu Satana. Dumnezeu nu se aliniază cu Diavolul pentru a face fapte bune. Considerând acest război ca împlinirea profeţiei de către Dumnezeu, înseamnă a te închina răului şi a mulţumi pentru vărsarea sângelui nevinovat, inclusiv sângele a multor copii credincioşi ai lui Dumnezeu", scrie reverendul. 

Reverendul aduce ca argument că de fiecare dată când un conflict armat major a zguduit lumea creştină, de la Războiul Civil al Americii până la cele două războaie mondiale şi nenumărate alte conflicte mai mici, falşii profeţi au propagat mesaje pentru a stârni frica că de data asta este începutul sfârşitului.

"Dar sfârşitul nu a venit, viaţa a mers mai departe, lumea s-a schimbat şi Biserica a aşteptat următorul semn fals al vremurilor de sfârşit, un secret pe care chiar Iisus însuşi l-a mărturisit că nici măcar El nu îl cunoaşte, ci numai Tatăl Său".

La final, pastorul îndeamnă ca biserica să se roage, să sprijine pacea, să se unească împotriva răului şi să elimine teologia meschină.

"Trebuie să stăm şi să lucrăm pentru adevărata pace creştină", a concluzionat David Wilson Rogers. 

 

Ce relevă Cartea Apocalipsei lui Ioan? 

Cartea Apocalipsei este cartea finală a Noului Testament (şi, în consecinţă, cartea finală a Bibliei creştine). Iniţial tratată ca o evanghelie gnostică sau  apocrifă. 

Titlul său este derivat din primul cuvânt al textului grecesc Koine: apokalipsis , care înseamnă „dezvăluire” sau „revelaţie” şi abordează escatologia creştino-iudaică privind posibilitatea existenţei individuale după moarte şi destinul final al lumii. . 

Autorul se numeşte pur şi simplu „Ioan” în text, dar identitatea sa precisă rămâne un punct de dezbatere academică.

Scriitori creştini din secolul al II-lea precum Papias din Hierapolis, Iustin Martir, Irineu, Melito din Sardes, Clement din Alexandria l-au identificat drept Apostolul Ioan, cel mai tânăr ucenic al lui Iisus Cristos. 

Cea mai mare parte a surselor tradiţionale datează cartea din timpul împăratului roman Domiţian (81–96 d.Hr.), redactată la 50-60 ani de la crucificarea lui Iisus. 

Cartea a fost scrisă în vremuri de turbulenţe politice şi religioase, o perioadă pe care a traversat-o Biserica Creştină timpurie din cauza persecuţiilor în Imperiul Roman, declanşate din timpul domniei împăratului Nero. 

Apocalipsa lui Ioan începe ca o scrisoare dedicată celor „ Şapte Biserici din Asia”. Apoi, autorul, care se identifică drept Ioan, un adept al lui Cristos ce a fost exilat în insula Patmos, descrie o serie de viziuni profetice, de la cei patru călăreţi ai Apocalipsei (epidemia, războiul, foametea şi moartea) la figuri precum Dragonul cu şapte capete, Şarpele şi Fiara sau Profetul mincinos şi  culminează cu a Doua Venire a lui Iisus .

Imaginile obscure şi descrierile extravagante au condus la o mare varietate de interpretări creştine.

Deşi majoritatea teologilor şi cititorilor conspiraţionişti tind să interpreteze la modul futurist, considerând că epoca cibernetică în care ne aflăm reprezintă domnia Anticristului, iar semnul fiarei este microcipul implantat pentru monitorizare, istoricii şi unii teologi specializaţi pe istoria creştinismului timpuriu sunt moderaţi la interpretări. 

Ei susţin că Apocalipsa lui Ioan nu este decât o relatare a istoriei secolului 1 d.Hr., combinată cu misticism şi delir religios ce vizează căderea Imperiului Roman şi triumful creştinităţii împotriva păgânismului, ori o alegorie a căii spirituale şi a luptei continue dintre bine şi rău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici