- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru milioane de copii au murit în ultimii zece ani din cauza lipsei unor politici adecvate
Patru milioane de copii au murit în ultimul deceniu din cauza Guvernelor care nu au implementat politici medicale adecvate în direcţia celor săraci, a afirmat marţi organizaţia neguvernamentală Salvaţi Copiii.
Patru milioane de copii au murit în ultimii zece ani din cauza lipsei unor politici adecvate (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
Acest raport foarte critic reprezintă o ultimă salvă în acest domeniu înainte de reuniunea internaţională de la ONU, la sfârşitul lui septembrie, pentru a discuta eforturile implementate în cadrul Obiectivelor Mileniului pentru Dezvoltare (OMD), adoptate în cadrul unui summit ONU în urmă cu zece ani.
"Câteva progrese semnificative au fost realizate pentru reducerea mortalităţii infantile în ultimii ani, dar 8,8 milioane de nou-născuţi şi de copii mor în fiecare an", a subliniat Carolyn Milles, vicepreşedinte al organizaţiei Salvaţi Copiii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1008. Un depozit de muniţii al ruşilor de lângă Vovceansk a fost distrus de ucraineni / Biden cere Congresului să aloce încă 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Donald Trump, propus pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace 2025
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
"Prea adesea, locul în care copiii trăiesc şi veniturile părinţilor lor sunt determinante pentru a şti dacă vor primi îngrijiri puţin costisitoare pentru a evita moartea". "Trebuie să lucrăm cu toţii la reducerea acestor inegalităţi fatale, nu doar între ţări ci şi în cadrul acestor ţări", a adăugat ea.
Salvaţi Copiii a examinat cifrele în cazul a 42 de ţări unde mortalitatea este ridicată. Potrivit organizaţiei, copiii cei mai săraci sunt cei mai susceptibili să moară. Dacă toţi copiii aveau acelaşi risc de a muri precum cei mai bogaţi 20 la sută din ţara lor, moartea a patru milioane de copii ar fi putut fi evitată în ultimii zece ani, conform raportului.
Principalele probleme sunt îngrijirile înainte şi după naştere, îngrijiri specializate la naştere şi tratamente puţin costisitoare pentru tratarea bolilor cele mai mortale: pneumonia, diareea şi paludismul.
Conform raportului, din 1990 rata mortalităţii infantile a scăzut cu 28 la sută, o rată încă inferioară celei reţinute de programul OMD, care este de două treimi până în 2015.
Multe ţări în care riscurile sunt ridicate - inclusiv Ghana, Indonezia, Mozambic, Egipt şi Bolivia - au redus notabil numărul de decese.
Însă Ciadul, RD Congo, Kenya, Africa de Sud şi Zimbabwe au înregistrat rate de mortalitate în creştere în ultimul deceniu, adaugă raportul.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO