- Home
- Externe
- TOKYO, (25.08.2014, 09:38)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 100 de cazuri de cancer tiroidian, confirmate sau suspectate la minori din provincia Fukushima
Un studiu asupra impactului radiaţiilor catastrofei de la Fukushima a relevat că 103 copii şi adolescenţi din regiune, în vârstă de până la 18 ani la momentul accidentului, au dezvoltat un cancer al tiroidei, confirmat chirurgical sau suspectat puternic.
Urmărește
272 afișări
Peste 100 de cazuri de cancer tiroidian, confirmate sau suspectate la minori din provincia Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Însă legătura cu dezastrul atomic nu a fost stabilită.
Teste au fost efectuate asupra unui număr de 300.000 de tineri din provincia Fukushima (nord-est) de către un comitet care urmăreşte starea sănătăţii locuitorilor.
Numărul cancerelor confirmate în urma unei intervenţii chirurgcale a ajuns la 57. Celelalte 47 de cazuri nu sunt încă sigure sută la sută, dar probabilitatea este foarte mare.
Un adolescent a fot operat, dar nodulul prelevat era benign.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Proporţia copiilor din provincia Fukushima atinşi este, deci, de ordinul a 30 la 100.000, însă nu există o bază de referinţă pentru această regiune, ceea ce împiedică să se deducă dacă există o creştere cauzată de accidentul atomic din martie 2011.
Specialişti mandataţi de către autorităţile de la nivelul prefecturii tind să creadă că aceste cancere nu sunt legate în mod direct de dezastru.
"Cu dificultate se poate stabili o legătură de tip cauză-efect, dar este necesară continuarea examenelor, deoarece proporţia descoperirii unor tumori creşte odată cu vârsta, chiar şi în perioade normale", a declarat profesorul Shunichi Suzuki de a Universitatea de medicină din prefectura Fukushima, la prezentarea rezultatelor studiului, duminică după-amiaza.
Această opinie se bazează, între altele, pe date comparative, şi anume în cazul catastrofei de la Cernobîl, în 1986, în Ucraina.
Cu toate acestea, părinţii copiilor respectivi nu pot să nu se gândească la faptul că expunerea la raze (şi mai ales la izotopi de iod 131) în primele zile de după sinistru este cauza.
Tiroida este un "burete" de iod (materia primă pentru producerea hormonilor tiroidieni), în special la copiii aflaţi în creştere. Această glandă este, deci, deosebit de vulnerabilă la emisiile de ioni de iod 131 radioactivi, în cazul unui accident nuclear. De aceea, se recomandă administrarea de iod stabil, pentru saturarea tiroidei în prealabil. Însă, în cazul Fukushima, această măsură nu a fost implementată.
Autorităţile japoneze au decis de curând să distribuie iod stabil locuitorilor aflaţi în apropierea reactoarelor, care ar putea să fie repornite într-un viitor apropiat, începând cu reactoarele Sendai 1 şi 2, în sud-vest. Pentru moment, parcul japonez de 48 de unităţi este oprit - fără a număra cele şase reactoare de la Fukushima Daiichi, devastate şi care urmează să fie dezmembrate.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe