- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedinţii americani trăiesc mai mult decât restul populaţiei, dar sunt mai stresaţi
Preşedinţii americani trăiesc mai mult decât americanii obişnuiţi datorită nivelului de trai şi tratamentelor medicale superioare, conform unui studiu.
Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
După ce mai multe cercetări sugerau că preşedinţii în funcţie îmbătrânesc de două ori mai repede decât persoanele obişnuite din cauza stresului, demograful S. Jay Olshanky a publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane un studiu care arată că preşedinţii americani trăiesc mai mult decât oamenii de rând contemporani lor.
Studiul indică faptul că mandatul de patru ani al unui preşedinte, din cauza îmbătrânirii cauzate de stres, duce la o speranţă de viaţă mai mică cu opt ani decât cea a unui american obişnuit, însemnând vârsta de 67 de ani, însă preşedinţii care au murit de cauze naturale au ajuns până la vârste de 73 de ani, ca şi contemporanii lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Diferenţa devine notabilă în cazul primilor opt preşedinţi, începând cu George Washington (ajuns la Casa Albă în 1789) până la Martin Van Buren Tyler (ajuns preşedinte în 1841), când media de vârstă a celor opt este de 79,8 ani, în condiţiile în care speranţa de viaţă din acea perioadă era sub 40 de ani.
"Ştim că statutul social şi economic are un impact puternic asupra longevităţii în prezent la fel cum a avut şi în trecut", a declarat Olshansky, adăugând că doar zece dintre cei 44 de preşedinţi nu au avut studii superioare, şi toţi au avut o stare materială bună, având acces astfel la tratamente medicale superioare.
Cercetătorul american răspunde, astfel, la întrebările privind rapiditatea cu care pare a îmbătrâni preşedintele american Barack Obama (50 de ani).
"Ceea ce vedem la preşedintele Obama nu este foarte diferit faţă de ceea ce i se întâmplă unui om de rând de aceeaşi vârstă, în SUA sau în altă parte", declară S. Jay Olshanky.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36