Procurorul şef al Ungariei vrea să suspende imunitatea juridică a principalului rival al lui Viktor Orban

Procurorul şef al Ungariei a cerut preşedintelui Parlamentului European să suspende imunitatea parlamentară a principalului rival politic al premierului Viktor Orban, eurodeputatul Peter Magyar, a anunţat joi biroul procurorului, citat de Reuters.

Urmărește
356 afișări
Imaginea articolului Procurorul şef al Ungariei vrea să suspende imunitatea juridică a principalului rival al lui Viktor Orban

Peter Magyar, rivalul lui Viktor Orban

Procurorul-şef Peter Polt, un susţinător al lui Orban şi fost membru al partidului de guvernământ Fidesz, a declarat că Magyar ar fi confiscat telefonul mobil al unui bărbat care l-a înregistrat într-un bar pe 21 iunie.

„Apoi, europarlamentarul a coborât chiar pe malul râului şi l-a aruncat în Dunăre. Acest comportament poate corespunde infracţiunii de furt”, se arată în declaraţie.

Dispozitivul a fost ulterior recuperat şi returnat proprietarului său.

Un purtător de cuvânt al lui Magyar a trimis Reuters la o postare pe pagina sa de Facebook, în care a menţionat că Polt a fost membru fondator al Fidesz, dar nu a comentat în mod specific cazul presupusului furt de telefon.

Magyar, care a intrat pe scena politică în februarie, conduce un partid de centru-dreapta care este susţinut în prezent de 39% dintre alegătorii potenţiali, comparativ cu 43% pentru Fidesz al lui Orban, potrivit unui sondaj publicat de institutul de sondare Median la începutul lunii septembrie.

Avocatul în vârstă de 43 de ani, fost apropiat al guvernului, a intrat în viaţa publică acuzând guvernul lui Orban de corupţie şi declanşând marşuri în masă împotriva premierului, aflat la putere din 2010. Următoarele alegeri vor avea loc la începutul anului 2026.

Partidul Tisza al lui Magyar a obţinut aproape 30 % din voturi şi şapte locuri la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, clasându-se pe locul al doilea în faţa partidului naţionalist de dreapta Fidesz. Deputaţii europeni ai partidului Tisza, inclusiv Magyar, s-au alăturat ulterior grupului Partidului Popular European.

Magyar şi biroul preşedintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, nu au răspuns imediat la întrebările Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici