- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Progrese semnificative către cel de-al 6-lea pachet de sancţiuni care vizează Moscova. Embargoul asupra petrolului rusesc este inclus
Guvernele statelor membre ale UE s-au apropiat duminică de un acord privind sancţiuni dure împotriva Rusiei, care includ embargoul asupra petrolului rusesc, dar au programat mai multe discuţii pentru luni.
Guvernele au programat mai multe discuţii pentru luni în aşa fel încât să stabilească felul în care se vor asigura că ţările cele mai dependente de energia rusă pot face faţă, anunţă Reuters.
Ambasadorii celor 27 de state membre ale UE s-au întâlnit zilnic pentru a discuta detaliile celui de-al 6-lea pachet de sancţiuni care vizează Moscova din cauza invaziei în Ucraina.
„Consiliul este unitar în ceea ce priveşte necesitatea de a adopta un al şaselea pachet de sancţiuni", a declarat preşedinţia franceză a UE şi Comisia într-un comunicat: „s-au făcut progrese foarte semnificative în ceea ce priveşte majoritatea măsurilor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Punctul de blocaj este modul în care se poate asigura aprovizionarea cu petrol a Ungariei, Slovaciei şi Republicii Cehe, ţări fără ieşire la mare, care depind în mare măsură de ţiţeiul rusesc livrat prin conducte din epoca sovietică şi care se confruntă cu o provocare pentru a asigura surse alternative.
„Mai avem încă de lucru pentru a finaliza, într-un spirit de solidaritate, garanţiile care sunt necesare pentru condiţiile de aprovizionare cu petrol a statelor membre care se află în prezent într-o situaţie deosebită în ceea ce priveşte aprovizionarea prin conducte din Rusia", se arată în declaraţia comună.
Pentru a obţine sprijinul tuturor membrilor UE, Comisia a propus vineri modificări la embargoul planificat asupra petrolului rusesc, pentru a acorda celor trei ţări mai mult timp să îşi schimbe sursele de aprovizionare cu energie, au declarat surse din UE.
Conform planului iniţial, toate ţările UE ar fi încetat să mai cumpere ţiţei rusesc în termen de şase luni, iar produsele rafinate ruseşti până la sfârşitul anului.
Propunerea modificată ar oferi Ungariei, Slovaciei şi Cehiei ajutor să îşi modernizeze rafinăriile pentru a procesa petrolul din alte părţi şi ar continua să cumpere petrol rusesc până în 2024.
De asemenea, ar urma să existe o tranziţie de trei luni înainte de interzicerea serviciilor de transport maritim din UE de a transporta petrol rusesc, în loc de o lună, aşa cum s-a propus iniţial, pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Grecia, Malta şi Cipru cu privire la companiile lor de transport maritim, a adăugat una dintre surse.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO