- Home
- Externe
- (06.09.2022, 17:15)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport: Schimbările climatice ar putea devasta estul Mediteranei şi Orientul Mijlociu
Schimbările climatice ar putea avea un efect devastator asupra vieţii a milioane de oameni din estul Mediteranei şi din Orientul Mijlociu, unde temperaturile cresc de aproape două ori mai repede decât media globală, a avertizat o echipă internaţională de oameni de ştiinţă.
Urmărește
465 afișări
Potrivit unui raport elaborat de Institutul din Cipru, regiunea ar putea înregistra o încălzire globală de până la 5 grade Celsius sau mai mult până la sfârşitul secolului, în cazul unui scenariu de menţinere a situaţiei actuale, informează Reuters.
Această creştere a temperaturii ar fi de aproape două ori mai mare decât cea anticipată în alte zone ale planetei şi mai rapidă decât în orice altă parte locuită a lumii, se arată în raport. Raportul va fi prezentat la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP27), care va avea loc în Egipt în luna noiembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Combinaţia dintre reducerea precipitaţiilor şi încălzirea vremii va contribui la apariţia unor secete severe, compromiţând securitatea apei şi a alimentelor, iar multe ţări nu sunt pregătite pentru creşterea nivelului mării, a declarat un expert.
"Acest scenariu ar implica provocări severe pentru infrastructura de coastă şi pentru agricultură şi poate duce la salinizarea acviferelor de coastă, inclusiv în Delta Nilului, dens populată şi cultivată", a declarat Dr. George Zittis de la Institutul din Cipru, unul dintre autorii raportului.
Îndeplinirea principalelor obiective ale Acordului de la Paris, un pact global al ţărilor pentru reducerea emisiilor, ar putea stabiliza creşterea anuală a temperaturii la aproximativ 2 grade Celsius.
Oamenii de ştiinţă recomandă implementarea rapidă a acţiunilor de decarbonizare, cu un accent deosebit pe sectoarele energiei şi transporturilor.
"Întrucât multe dintre rezultatele regionale ale schimbărilor climatice sunt transfrontaliere, o colaborare mai strânsă între ţări este indispensabilă pentru a face faţă efectelor negative preconizate", a declarat Jos Lelieveld, director al Institutului Max Planck pentru chimie, profesor la Institutul din Cipru şi coordonator al evaluării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe