Reacţia Germaniei după ameninţările lui Putin privind amplasarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune

  • Guvernul german apără staţionarea planificată a unor rachete americane cu rază lungă de acţiune în Germania.
  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat cu privire la măsuri militare de retorsiune.
Urmărește
11855 afișări
Imaginea articolului Reacţia Germaniei după ameninţările lui Putin privind amplasarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune

Purtătoarea de cuvânt a guvernului german, Christiane Hoffmann, a declarat că Berlinul a expus deja motivele pentru instalarea de rachete americane începând cu 2026, care pot ajunge până în Rusia.

"Rusia a schimbat echilibrul strategic în Europa şi ameninţă Europa şi Germania cu rachete de croazieră, iar noi trebuie să stabilim această descurajare", a declarat ea luni, potrivit agenţiei germane DPA.

Putin a avertizat duminică cu privire la o criză a rachetelor în stilul Războiului Rece, afirmând că Moscova va fi forţată să ia măsuri "în oglindă" ca răspuns la planul Statelor Unite şi al Germaniei.

Rusia ameninţă că va instala rachete strategice în apropierea frontierelor NATO în contextul în care SUA au anunţat că vor staţiona rachete cu rază lungă de acţiune în Germania.

Rusia nu se va mai simţi angajată faţă de o interdicţie anterioară privind armele nucleare terestre cu rază medie de acţiune, a spus Putin.

Putin a mai spus că navele de război ruseşti ar putea fi echipate cu rachete ca răspuns la planul germano-american.

Când Hoffmann a fost întrebată despre ameninţările lui Putin, ea a spus doar: "Luăm act de ele".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici