Zelenski a vizitat frontul în regiunea Harkov, în timp ce Rusia susţine că avansează în Doneţk

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat luni regiunea Harkov din estul ţării, la graniţa cu Rusia, unde forţele lui Vladimir Putin au lansat o ofensivă terestră surpriză în luna mai.

Urmărește
463 afișări
Imaginea articolului Zelenski a vizitat frontul în regiunea Harkov, în timp ce Rusia susţine că avansează în Doneţk

Regiunea Harkov şi oraşul Harkov, care este al doilea ca mărime din Ucraina, sunt bombardate zilnic de forţele ruse de la invadarea lor în februarie 2022.

"Harkov...  Postul de comandă avansat al Forţelor pentru Operaţii Speciale ale Forţelor Armate ale Ucrainei, în zona Vovceansk", a scris Zelenski pe reţelele sociale anunţând vizita.

Zelenski a descris frontul din Harkov drept "unul dintre cele mai dificile" şi a spus forţelor speciale reunite că "întreaga ţară contează pe voi".

Armata ucraineană a declarat luni că a respins şase atacuri ruseşti pe linia frontului din Harkov în ultimele 24 de ore, inclusiv Vovceansk.

Forţele ruse au încercat să cucerească orăşelul aflat la cinci kilometri de graniţă de la lansarea ofensivei în regiunea Harkov, care le-a permis să obţină câştiguri teritoriale semnificative.

Vizita lui Zelenski are loc în timp ce Moscova a declarat că forţele sale au capturat Vovche, o aşezare din regiunea Doneţk, la nord-vest de Avdiivka, şi Progres şi Evgenivka, sate aflate la câţiva kilometri distanţă de Vovche.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici