Scandalul alegerilor prezidenţiale din Venezuela: PPE vrea sancţiuni şi mandat internaţional de arestare pentru Nicolas Maduro

Partidul Popular European (PPE) a cerut sancţiuni şi emiterea unui mandat internaţional de arestare pentru preşedintele autoproclamat al Venezuelei, Nicolas Maduro.

Urmărește
414 afișări
Imaginea articolului Scandalul alegerilor prezidenţiale din Venezuela: PPE vrea sancţiuni şi mandat internaţional de arestare pentru Nicolas Maduro

Manfred Weber, preşedintele PPE. Sursa foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

Grupul din Parlamentul European a depus o rezoluţie prin care solicită ţărilor UE să îl recunoască pe liderul opoziţiei, Edmundo González Urrutia, drept preşedinte legitim al Venezuelei, scrie Euractiv.

Rezoluţia a fost înregistrată săptămâna trecută de către Manfred Weber, cel care conduce grupul parlamentar.

Rezoluţia relevă faptul că Uniunea Europeană şi statele sale membre trebuie „să solicite un mandat internaţional de arestare împotriva lui Nicolás Maduro pentru crime împotriva umanităţii pentru toate încălcările grave ale drepturilor omului pe care le-a comis”, potrivit El Espanol.

Totodată, PPE mai solicită şi aplicarea unor sancţiuni împotriva preşedintelui autoproclamat şi a cercului său apropiat, a familiilor acestora şi a tuturor celor responsabili pentru încălcarea drepturilor omului în Venezuela, se arată în rezoluţie.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei UE, a descris duminică regimul lui Maduro din Venezuela drept „dictatorial” şi „autoritar”.

Marţi, Parlamentul European va dezbate criza din Venezuela, iar o rezoluţie privind această ţară este aşteptată să fie votată joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici