Senator american despre incursiunea Ucrainei în Kursk: Îndrăzneaţă

Senatorul republican american Lindsey Graham a calificat drept „îndrăzneaţă” operaţiunea transfrontalieră a Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia, în cadrul unei vizite făcute luni la Kiev, scrie Ruetres.

Urmărește
808 afișări
Imaginea articolului Senator american despre incursiunea Ucrainei în Kursk: Îndrăzneaţă

Senator american despre incursiunea Ucrainei în Kursk: Îndrăzneaţă

Graham a făcut comentariile în timpul unei vizite la Kiev făcute împreună cu senatorul democrat Richard Blumenthal.

„Ce cred eu despre Kursk? Îndrăzneţ, strălucitor, frumos. Ţineţi-o tot aşa”, le-a spus el reporterilor.

El a cerut administraţiei Biden să furnizeze Ucrainei armele de care are nevoie.

„Concluzia este pentru administraţie. ... Daţi-le armele de care au nevoie pentru a câştiga războiul pe care nu îşi pot permite să îl piardă”, a adăugat el.

În timpul întâlnirii cu delegaţia Senatului, preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit Statelor Unite pentru sprijin.

„Am discutat despre ce anume este necesar pentru a pune capăt acestui război în mod corect, inclusiv despre nevoia noastră de a folosi arme cu rază lungă de acţiune”, a spus el ulterior într-o postare pe X.

Ucraina controlează în prezent aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi de teritoriu în regiunea Kursk din Rusia şi îşi continuă ofensiva militară, potrivit şefului armatei ucrainene, citat de BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici