- Home
- Externe
- MADRID/PARIS, (23.11.2022, 22:11)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spania şi Franţa sunt nemulţumite de propunerea Comisiei Europene privind plafonarea preţului la gaz
Guvernele din Spania şi Franţa au semnalat, miercuri, că propunerea Comisiei Europene privind plafonarea tarifelor la gaze nu întruneşte condiţiile pentru a fi aplicată, exprimând temeri că ar putea genera efecte adverse pe piaţa de profil.
Urmărește
5812 afișări
"Noi am cerut Comisiei Europene să formuleze o propunere şi, în ultimul minut, ne-a prezentat propunerea, care de fapt nu este adecvată", a declarat ministrul spaniol al Tranziţiei Ecologice, Teresa Ribera, catalogând drept o "glumă" mecanismul propus de Bruxelles.
"Această propunere va genera exact inversul efectului aşteptat, va provoca o creştere a preţurilor, punând în pericol politicile privind controlul inflaţiei. Este ca şi cum Comisia Europeană ar ironiza populaţia", a subliniat Teresa Ribera, citată de cotidianul Le Figaro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Şi ministrul francez al Tranziţiei Energetice, Agnès Pannier-Runacher, a criticat propunerea Comisiei Europene. "Este un mecanism insuficient, care nu răspunde realităţii de pe piaţă. Comisia Europeană trebuie să propună un text operaţional, nu un text simplu de afişare politică, ce poate avea efecte adverse ori niciun efect", a transmis Biroul ministrului francez al Tranziţiei Energetice.
Comisia Europeană a prezentat, marţi, o propunere formală privind crearea unui mecanism temporar de plafonare a tarifelor la gaze în spaţiul Uniunii Europene, o idee întâmpinată cu reticenţă de Germania şi de alte state. Mecanismul de corecţie a pieţei, agreat de principiu pe 21 octombrie de Consiliul European, urmează să fie analizat formal joi de Consiliul Uniunii Europene, la nivelul miniştrilor Energiei, potrivit publicaţiilor Le Monde şi Der Spiegel.
Comisia Europeană propune plafonarea preţurilor la gaze timp de un an, începând din ianuarie 2023, în sistemul de referinţă european TTF, bursa de gaze cu transferuri de titluri. Mecanismul de corecţie a pieţei prevede introducerea unui plafon de siguranţă al preţurilor de 275 euro/MWh pentru instrumentele financiare derivate TTF. Mecanismul ar urma să fie activat atunci când tariful instrumentelor financiare derivate TTF depăşeşte 275 euro/MWh timp de două săptămâni şi când apare o diferenţă de 58 de euro în raport cu media preţului la gaz lichefiat (GNL) timp de zece zile.
Germania, susţinută de alte state UE, a semnalat că se opune plafonării preţurilor la energie la nivelul Uniunii Europene. "Stabilirea prin lege a unui plafon al tarifelor generează riscul ca producătorii de gaz să vândă unde doresc, astfel că noi, europenii, nu vom primi mai mult gaz, ci mai puţin", afirma cancelarul Olaf Scholz în octombrie, înainte de summitul UE care a agreat în principiu crearea unui astfel de mecanism. Sistemul nu va putea fi implementat fără aprobarea în unanimitate de către Consiliul UE.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe