- Home
- Externe
- (02.03.2022, 09:16)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statuia de ceară a lui Vladimir Putin a fost eliminată din expoziţia unui muzeu din Paris. Dictatorul rus, comparat cu Hitler
Directorul Muzeului de ceară Grévin din Paris, Franţa, a decis să elimine statuia dictatorului rus din expoziţia liderilor mondiali. Putin a ajuns la fel de detestat ca Hitler.
Urmărește
1666 afișări
Sursa Foto- Mediafax Foto
Din cauza invadării Ucrainei şi crimelor comise asupra populaţiei civile la sfârşitul lunii februarie 2022, dictatorul rus naţionalist Vladimir Putin a ajuns la fel de detestat ca Adolf Hitler, dictatorul german nazist care a comis Holocaustul şi a declanşat cel de-al Doilea Război Mondial între anii 1933 şi 1945.
Directorul Muzeului de ceară Grévin din Paris, Franţa, a decis să elimine sculptura de ceară a dictatorului rus din expoziţia liderilor mondiali, scrie Euronews.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Motivul, scrie SkyNews, ar fi următorul: "Nu vrem să-i reparăm părul în fiecare zi", a declarat conducerea muzeului.
Yves Delhommeau a declarat la radio France Bleu: „Astăzi, domnul Putin nu se mai poate prezenta ca personaj. Pentru prima dată în istoria muzeului, retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în desfăşurare”.
Lucrarea de ceară a a fost vandalizată în weekend, iar un purtător de cuvânt al muzeului a spus că nu este clar în ce circumstanţe ar putea reveni lucrarea de ceară.
Statuia a mai fost vandalizată în 2014 de către o activistă din mişcarea Femen.
O altă personalitate care a marcat istoria europeană şi a devenit "persona non-grata" la scară mondială din cauza crimelor de război a fost Adolf Hitler.
Ca o informare, la 77 ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, afişarea publică a portretelor cu Adolf Hitler şi a simbolurilor naziste ca svastica este interzisă în ţări ca Germania, Austria, România, Rusia, Brazilia, Franţa, Ungaria, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Suedia, Ucraina, iar încălcarea interdicţiei poate atrage pedepse dure - amenzi usturătoare sau închisoare.
În 2008 a fost expusă o sculptură de ceară a dictatorului nazist la Muzeul Madame Tussauds şi a fost decapitată. Un alt exemplar de ceară de la Muzeul Madame Tussauds din Indonezia a fost eliminat din expoziţia publică a liderilor istorici. Un exemplar din ceară a dictatorului nazist este expusă la Muzeul Madame Tussauds din Londra, iar un alt exemplar se află la Castelul Rosegg din Liechtenstein.
O altă personalitate care a ajuns să fie "persona non-grata" la scară globală, dar care are doar interdicţie de a accesa reţelele de socializare ca Facebook, Instagram, You Tube şi Twitter, este fostul preşedinte american Donald Trump, controversat din cauza discursurilor sale naţionaliste, comportamentului său xenofob şi misogin, dar mai ales pentru că a instigat la asaltul asupra Capitoliului american din Washington D.C. în ianuarie 2021.
Rămâne de văzut ce vor decide autorităţile şi guvernele europene pe termen lung în privinţa lui Vladimir Putin având în vedere că Federaţia Rusă a fost aspru sancţionată economic şi izolată pe plan internaţional. Produsele şi serviciile ruse au încetat să mai fie distribuite în spaţiul european de la declanşarea invadării Ucrainei de către Rusia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe