Ucraina ordonă evacuarea din mai multe oraşe din est

Ucraina a anunţat duminică evacuarea obligatorie a copiilor şi a tutorilor acestora din zonele din regiunea Doneţk, unde Rusia a revendicat progrese.

Urmărește
1758 afișări
Imaginea articolului Ucraina ordonă evacuarea din mai multe oraşe din est

Cu doar câteva ore înainte, Rusia a declarat că forţele sale au cucerit un sat din apropiere, după ce a revendicat o serie de sate în ultimele săptămâni - multe constând doar din câteva străzi, relatează AFP.

„Inamicul bombardează zilnic oraşele şi satele din aceste comunităţi, aşa că s-a decis evacuarea copiilor împreună cu părinţii lor sau cu alţi reprezentanţi legali", a declarat guvernatorul din Doneţk, Vadym Filashkin, enumerând oraşele şi satele care urmează să fie evacuate.

Filashkin a menţionat oraşul Novogrodovka, care se află la aproximativ 20 de kilometri de satul Novoselivka Persha, pe care Rusia a susţinut că l-a capturat duminică.

Guvernatorul din Doneţk a declarat că 744 de copii şi familiile lor au trebuit să fie mutaţi în patru regiuni din Ucraina.

În ultimele săptămâni, Filashkin a îndemnat civilii să părăsească regiunea din cauza intensificării bombardamentelor Rusiei.

Rusia a susţinut că a anexat regiunea Doneţk - împreună cu alte trei regiuni din estul şi sudul Ucrainei - în 2022, deşi nu controla pe deplin niciuna dintre ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici