Un bărbat a petrecut 30 de ani în închisoare înainte de a-i fi anulată condamnarea

Un judecător din Missouri a anulat condamnarea lui Christopher Dunn, care a petrecut mai mult de 30 de ani în închisoare pentru o crimă pe care a susţinut mult timp că nu a comis-o.

Urmărește
368 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a petrecut 30 de ani în închisoare înainte de a-i fi anulată condamnarea

Un bărbat a petrecut 30 de ani în închisoare înainte de a-i fi anulată condamnarea

Dunn, acum în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat pentru crimă de gradul întâi în cazul împuşcării în 1990 a lui Ricco Rogers, în vârstă de 15 ani.

Judecătorul afirmă că avocatul a făcut o demonstraţie clară şi convingătoare a „nevinovăţiei reale” a acestuia, care subminează baza condamnării lui Dunn. În lumina noilor dovezi, niciun jurat nu l-ar fi găsit vinovat pe Dunn, notează The Guardian.

Avocata lui Dunn, directorul executiv al Midwest Innocence Project, Tricia Rojo Bushnell, s-a declarat „încântată” de decizia judecătorului: „Acum, Chris aşteaptă cu nerăbdare să petreacă timp cu soţia şi familia sa ca un om liber”.

Mărturia iniţială a doi băieţi aflaţi la faţa locului care l-au identificat pe Dunn ca fiind trăgătorul a fost corectă, spuneau avocaţii, chiar dacă aceştia s-au răzgândit ulterior ca adulţi.

Decizia în cazul lui Dunn a venit la câteva zile după ce Sandra Hemme a fost eliberată dintr-o închisoare din vestul statului Missouri, după ce a executat 43 de ani pentru o crimă pe care un judecător a stabilit că nu a comis-o.

Ricco Rogers a fost împuşcat la 18 mai 1990, în timp ce se afla cu un grup de alţi adolescenţi în faţa unei case. DeMorris Stepp, în vârstă de 14 ani, şi Michael Davis Jr, în vârstă de 12 ani, l-au identificat iniţial pe Dunn ca fiind trăgătorul. Davis a declarat apoi că a minţit pentru că a crezut că Dunn era afiliat unei bande rivale, iar povestea lui Stepp s-a schimbat de câteva ori de-a lungul anilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici