- Home
- Externe
- (02.02.2022, 11:58)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Universităţile afgane se redeschid. Doar şase femei au fost văzute mergând la cursuri
- Guvernul condus de talibani va redeschide curând toate universităţile din întreaga ţară, atât pentru studenţi, cât şi pentru studente.
- Totuşi, cursurile vor fi separate, în funcţie de gen.
Urmărește
358 afișări
Unele universităţi publice s-au deschis miercuri în Afganistan pentru prima dată de când talibanii au preluat puterea în august, prezenţa femeilor fiind radical redusă faţă de perioada când statul se afla sub conducerea lui Ashraf Ghani.
Majoritatea liceelor pentru fete şi toate universităţile publice au fost închise când grupul islamist de linie dură a revenit la putere, stârnind temeri că femeile vor avea din nou „interzis la educaţie”, aşa cum s-a întâmplat în timpul primei guvernări a talibanilor, din 1996-2001.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Este un moment de bucurie pentru noi că au început cursurile”, a spus Zarlashta Haqmal, care studiază dreptul şi ştiinţe politice la Universitatea Nangarhar.
„Dar suntem încă îngrijoraţi că talibanii ne-ar putea opri”, a declarat ea pentru AFP, citat de France24.
Un corespondent AFP a putut observa doar şase femei, toate purtând burqa, intrând miercuri dimineaţă la Universitatea Laghman. Poarta era păzită de câţiva luptători talibani, fiind montată inclusiv o mitralieră ce se sprijinea pe un trepied.
Un angajat al universităţii a spus că orele vor fi separate, femeile având parte de cursuri doar dimineaţa, iar bărbaţii începând de după-amiază.
Talibanii au declarat că nu au nicio obiecţie cu privire la educaţia pentru femei, dar susţin că orele trebuie să fie segregate în funcţie de gen, iar programa să se bazeze pe principiile islamice.
Redeschiderea unor universităţi vine la o săptămână după ce o delegaţie talibană a purtat discuţii cu oficiali occidentali din Norvegia, unde au fost presaţi să reflecteze asupra drepturilor femeilor. Nicio ţară nu a recunoscut încă noul regim taliban, care a promis o versiune mai blândă a regulilor în comparaţie cu prima lor perioadă când au fost la putere.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Fostul preşedinte afgan descrie momentul în care a fugit de talibani. „Nu ştiam unde vom merge”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10