Zelenski decorează 320 de militari ucraineni. 122 dintre ei, decoraţi post-mortem

Preşedintele Volodimir Zelenski a decorat 320 de militari din Gărzile Naţionale şi Serviciul de Frontieră al Ucrainei, 122 dintre aceştia post-mortem, anunţă Ukrinform.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Zelenski decorează 320 de militari ucraineni. 122 dintre ei, decoraţi post-mortem

Zelenski decorează 320 de militari ucraineni. 122 dintre ei, decoraţi post-mortem

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat onoruri de stat unui număr de 320 de militari din Garda Naţională şi Serviciul de Frontieră al Ucrainei, dintre care 122 au fost premiaţi după moarte. Decretul nr. 704/2024 a fost publicat pe site-ul preşedintelui, potrivit sursei citate anterior.

Conform documentului, distincţiile au fost acordate pentru curajul personal dovedit în apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Militarii au primit ordinele Bohdan Hmelniţki, Danylo Halitsky şi Pentru Curaj, precum şi medaliile Pentru Serviciu Militar în Ucraina, Pentru Serviciu Impecabil, Apărător al Patriei şi Pentru Salvarea Vieţii.

Pe 7 octombrie, Zelenski a vizitat postul de comandă principal al Forţelor de Apărare Teritorială şi a înmânat personal distincţiile militarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici