Gorghiu, la întâlnirea miniştrilor europeni ai justiţiei: Liderii ruşi trebuie aduşi în faţa justiţiei

„Obiectivul Europei rămâne tragerea la răspundere a celor vinovaţi pentru crimele din Ucraina. Liderii ruşi trebuie aduşi în faţa justiţiei”, susţine Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, care a participat joi la Conferinţa informală a miniştrilor justiţiei din statele membre ale CE, la Vilnius.

Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, la întâlnirea miniştrilor europeni ai justiţiei: Liderii ruşi trebuie aduşi în faţa justiţiei

Sursa foto: Facebook

„Cel mai important test pentru comunitatea internaţională: înfiinţarea rapidă a Tribunalului privind crima de agresiune împotriva Ucrainei”, susţine, într-o postare pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ea a praticipat, alături de miniştrii justiţiei şi alţi oficiali din 46 de state, la Vilnius, la Conferinţa informală a miniştrilor justiţiei din statele membre ale Consiliului Europei.

„Obiectivul Europei rămâne tragerea la răspundere a celor vinovaţi pentru crimele din Ucraina. Liderii ruşi trebuie aduşi în faţa justiţiei. Asta se poate face doar prin înfiinţarea Tribunalului privind Crima de Agresiune. Am pledat pentru cea mai rapidă abordare: un acord între Consiliul Europei şi Ucraina pentru înfiinţarea acestui Tribunal. Probe sunt. Vara asta, 14 state au prezentat probe privind crima de agresiune în peste 2000 de dosare. Iar România a avut una dintre cele mai mari contribuţii”, a adăugat Alina Gorghiu.

Ea susţine că joi, la Vilnius, Comisia Europeană a semnat Convenţia-Cadru a Consiliului Europei privind inteligenţa artificială, drepturile omului şi statul de drept.

„Inteligenţa artificială (IA) este şi un instrument folosit în propagandă şi atacuri hibride pentru a submina drepturile omului şi statul de drept. Convenţia vine cu reguli clare, la nivel mondial, pentru folosirea responsabilă a IA”, a mai scris ministrul Justiţiei pe reţeaua de socializare.

Alina Gorghiu a avut întâlniri cu Veronica Mihailov-Moraru, ministrul justiţiei din Republica Moldova, cu omologii din Polonia, Adam Bodnar, din Regatul Unit, Shabana Mahmood, şi din Portugalia, Catarina Sarmento e Castro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici