Instanţa Supremă sesizează CCR în privinţa modificărilor aduse Legii cetăţeniei române

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte Legea privind modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991.

2471 afișări
Imaginea articolului Instanţa Supremă sesizează CCR în privinţa modificărilor aduse Legii cetăţeniei române

Instanţa Supremă sesizează CCR în privinţa modificărilor aduse Legii cetăţeniei române

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte Legea privind modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative (PL-x 382/2024) în raport de prevederile constituţionale ale art. 1 alin. (3) şi (5) referitoare la principiul statului de drept şi al legalităţii, în componenta sa referitoare la calitatea, previzibilitatea şi accesibilitatea legii, precum şi ale art. 4 alin. (2) coroborate cu art. 53 din Constituţie referitoare la unitatea poporului şi egalitatea dintre cetăţeni şi proporţionalitatea măsurii cu scopul urmărit.

Decizia a fost luată de ÎCCJ cu participare a 70 de judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum prevăzute de lege.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, un proiect care modifică legea cetăţeniei române 21/1991, în sensul actualizării procedurilor şi condiţiilor de acordare a cetăţeniei române.

Liderul AUR, George Simion, a acuzat că parlamentari români dau legi care să accelereze procesul obţinerii cetăţeniei române pentru refugiaţii ucraineni, dar nu se grăbesc la fel şi pentru binele românilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
instanţă,
ccr,
îccj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici