Nelu Tătaru, pus oficial sub urmărire penală pentru 57 de luări de mită

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). E cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

Urmărește
196 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru, pus oficial sub urmărire penală pentru 57 de luări de mită

Nelu Tătaru, pus oficial sub urmărire penală pentru 57 de luări de mită

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus urmărirea penală faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi (jud. Vaslui) şi deputat în Parlamentul.

Acesta are calitatea de suspect pentru luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Procurorii arată, în ordonanţă, că există aspecte din care rezultă suspiciunea că în perioada 3 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, Nelu Tătaru a primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei.

De asemenea, procurorii spun că Nelu Tătaru ar fi primit şi bunuri alimentare de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.

Suspectului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, spun procurorii.

În acest caz se mai face urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici