- Home
- Life-Inedit
- (11.01.2022, 08:57)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperit un ihitozaur, un monstru marin de 10 metri
- Rămăşiţele fosilizate ale reptilei marine, adesea denumite „dragon de mare”, au fost descoperite într-o rezervaţie naturală.
- Acestea au apărut pentru prima dată acum 250 de milioane de ani.
- Craniul cântăreşte peste o tonă.
Urmărește
665 afișări
Sursa foto: Facebook/ Rutland Water
În fundul unei lagune dintr-o rezervaţie naturală din Anglia, un secret a rămas adormit milenii întregi, ascuns de noroi, apă şi gheaţă. Abia recent au fost găsite nişte rămăşiţe fosilizate, o întoarcere la vremea când dinozaurii stăpâneau Pământul şi reptilele marine gigantice, denumite în mod colocvial „dragoni de mare”, străbăteau oceanele lumii.
Rămăşiţele unei creaturi marine despre care se crede că are o vechime de 180 de milioane de ani au fost descoperite în Marea Britanie, fiind unul dintre cele mai mari şi mai complete schelete ale unui ihtiozaur găsit vreodată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
-
Ion Cristoiu: Anticomunismul – între născociri şi realitate
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
Scheletul este din perioada Jurasică timpurie şi măsoară aproximativ 10 metri. Fosila a fost găsită în 2021 la Rezervaţia Naturală Rutland Water din East Midlands din Anglia, un rezervor fără ieşire la mare, la aproximativ 160 de kilometri nord de Londra. Aceasta poate că nu ar fi fost niciodată dezgropată dacă laguna nu ar fi fost drenată ca parte a unui proiect de amenajare a teritoriului.
Joe Davis, unul dintre liderii unei echipe de conservare de la Leicestershire şi Rutland Wildlife Trust, a declarat luni, 10 ianuarie, că a întâlnit fosila pentru prima dată în februarie anul trecut, în timp ce se plimba prin zonă cu un coleg.
„Mi-am dat seama că ar putea fi ceva din epoca dinozaurilor. Am putut vedea aceste creste şi denivelări. Atunci au început să sune alarmele”, a declarat Davis pentru The New York Times
Davis, în vârstă de 48 de ani, a intrat ulterior în contact cu Dean R. Lomax, un paleontolog specializat în studiul ihtiozaurilor.
„Le-am recunoscut imediat ca vertebre de ihtiozaur”, a declarat luni Dr. Lomax, şeful proiectului de excavare. „Găsise asta atât de întâmplător...”.
Ihtiozaurii, reptile marine în formă de peşte, care seamănă cu balenele şi delfinii, au apărut pentru prima dată în urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani, potrivit Dr. Lomax, care a spus că sunt prădători de vârf care probabil se hrăneau cu alţi ihtiozauri, peşti, sau nişte reptile cunoscute sub numele de plesiozauri şi amoniţi (moluştele din prezent). Au dispărut cu aproximativ 90 de milioane de ani în urmă şi au trăit în aceeaşi perioadă cu dinozaurii, a mai spus el.
„Craniul cântăreşte peste o tonă”, a spus domnul Davis, care a făcut descoperirea iniţială şi al cărui fiu a glumit că scheletul era din epoca „Joe-Rassic”.
Ihtiozaurii aveau sânge cald şi respirau la suprafaţă. Se estimează că cele mai mari specimene aveau aproximativ 25 de metri lungime.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Palatul Buckingham intră în sărbătoare. Britanicii sunt invitaţi să creeze noi reţete de budincă în cinstea Reginei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:00
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale