- Home
- Life-Inedit
- (03.06.2020, 09:57)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O gură de aer proaspăt, în mijlocul crizei protestelor şi a pandemiei. Oamenii de ştiinţă au descoperit cel mai curat aer din lume
- În contextul pandemiei şi al protestelor, nu trebuie să uităm nici de criza poluării mediului
- Oamenii de ştiinţă cred că au identificat unde se află aerul cel mai curat din lume
- Aceştia au localizat aerul pur în zona de sud a Globului, acolo unde apa oceanică înconjoară Antarctica
- În urma studiilor, au descoperit că bioaerosolul de aici este lipsit de particule toxice, rezultate în urma activităţii umane
Urmărește
2881 afișări
Poluarea aerului. Sursa FOTO: Profimedia
Într-un prim-studiu de acest fel al compoziţiei biioerosolului din Oceanul de Sud, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Colorado au identificat o regiune atmosferică care rămâne chiar şi acum neschimbată de activitatea umană.
Există o strânsă conexiune între vreme şi climă, fiecare regiune având specificul ei. Pe măsură ce climatul se schimbă din cauza activităţii umane, oamenii de ştiinţă şi cercetătorii fac mari eforturi pentru a găsi un colţ al Pământului rămas intact.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Prof. Sonia Kreidenweis şi echipa sa bănuiau deja că răspunsul căutărilor lor ar putea fi undeva în zona Antarctică, dar dovezile obţinute recent susţin ipoteza iniţială.
Poluarea aerului este cauzată de aerosoli, adică particule solide şi lichide şi gaze care rămân suspendate în aer.
Cercetătorii au descoperit că aerul „stratului de frontieră”, care formează norii joşi de peste Oceanul Antarctic, este lipsit de particule de aerosoli rezultate în urma activităţii umane, categorie ce include arderea combustibililor fosili, plantarea anumitor culturi, producţia de îngrăşăminte sau chiar eliminarea reziduurilor acvifere.
Studiul care prezintă rezultatele cercetării obţinute până la acest moment a fost publicat în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences”.
Poluarea aerului reprezintă deja o criză globală de sănătate publică şi ucide şapte milioane de oameni în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Studiile arată că poluarea aerului creşte riscul de boli cardiace, precum şi rata accidentelor vasculare cerebrale sau a cancerului pulmonar.
Potrivit CNN, peste 80% dintre persoanele care trăiesc în zonele urbane unde se monitorizează gradul de poluare al aerului sunt expuse la emisii toxice care depăşesc limitele considerate sigure din punct de vedere medical.
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace