- Home
- Life-Inedit
- BRUXELLES, (29.03.2013, 15:49)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ciocolata belgiană se pregăteşte să devină marcă înregistrată
Producătorii belgieni de ciocolată se vor întâlni în luna aprilie cu reprezentanţii guvernului local pentru a discuta procedura prin care Belgia va solicita Uniunii Europene să protejeze sortimentele de ciocolată belgiană.
Urmărește
644 afișări
Ciocolata belgiană se pregăteşte să devină marcă înregistrată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Reprezentanţii acestei industrii cred că renumitele praline belgiene ar trebui să beneficieze de o protecţie similară aceleia de care beneficiază şampania franţuzească şi şunca italiană Parma, dorind ca expresia "ciocolată belgiană" să devină un drept exclusiv al lor.
Ei vor, totodată, să interzică producătorilor străini să scrie pe produsele lor expresii precum "stil belgian" şi "fabricat pe baza unei reţete belgiene", informează guardian.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Acele produse copiate, spun ei, le afectează vânzările şi marca de calitate construită de-a lungul ultimului secol, de când Jean Neuhaus a inventat pralinele, acele bomboane din ciocolată tare, umplute cu cremă, în 1912.
"Ne întristează faptul că foarte des aceste copii nu se ridică la nivelul originalelor", a spus Jos Linkens, directorul executiv al casei Neuhaus.
"Dacă producătorii (de ciocolată) de top din lumea întreagă ne-ar copia, poate că am fi fericiţi. Nu dorim ca imaginea şi marca de calitate să aibă de suferit", a spus Jos Linkens, care este şi preşedintele Choprabisco, Federaţia belgiană a biscuiţilor, ciocolatei şi a articolelor de cofetărie.
Belgia are peste 200 de firme producătoare de ciocolată şi peste 2.000 de magazine, muzee, turnuri şi ateliere dedicate ciocolatei, precum Muzeul pentru cacao şi ciocolată din Bruxelles.
Exporturile de praline belgiene au crescut cu doar 1% între 2007 şi 2011, însă au crescut cu 60% în Asia şi cu 82% în Africa. Vânzările din Asia în 2011 au fost de trei ori mai mari decât cele înregistrate cu un deceniu în urmă. Producătorii de ciocolată independenţi vorbesc deja despre o creştere a vânzărilor lor în China şi în India, în 2012, de circa 50%.
Ei consideră că există în continuare loc de mai bine, întrucât un chinez mănâncă, în medie, mai puţin de 100 de grame de ciocolată în fiecare an, spre deosebire de un european, care consumă, în medie, între 6 kilograme şi 10 kilograme de ciocolată pe an.
Cererea tot mai mare de pe noile pieţe i-a făcut pe producătorii din străinătate să îşi dorească o cotă de piaţă cât mai importantă, iar unii din ei au mers până într-acolo încât au declarat că şi ei produc ciocolată belgiană.
Guy Gallet, secretarul general al Choprabisco, spune că are un coş uriaş, plin de cutii cu "ciocolată belgiană", pe care el şi alţi directori de fabrici belgiene de ciocolată le-au descoperit în călătoriile lor. Printre ţările menţionate de acesta se numără Canada, China, Ungaria, Irlanda şi Malaysia.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Ciocolata previne riscul de atac cerebral
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe