Conferinţa "Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România", marţi, la Bucureşti

Conferinţa "Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România" are loc marţi, în Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în Sala "Drepturile Omului", fiind organizată de Comisia Natională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Conferinţa "Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România", marţi, la Bucureşti

Conferinţa "Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România", marţi, la Bucureşti

"Obiectivul conferinţei este de a facilita dialogul şi schimbul de opinii şi bune practici cu privire la modalităţile de sprijin a industriei cinematografice, în scopul maximizării efectului multiplicator în acest sector, dar şi în cele conexe", anunţă organizatorii.

Pe parcursul conferinţei se va dezbate cadrul legal actual de la nivel naţional şi european, pentru promovarea unor recomandări şi soluţii eficiente pentru îmbunătăţirea legislaţiei în acest domeniu.

Evenimentul îşi propune să reunească înalţi oficiali ai Guvernului, reprezentanţi ai CNSP şi ai Comisiei de Film, precum şi specialişti din domeniul cinematografiei din România şi din străinătate.

În programul evenimentului, care se deschide la 9.30 cu un mesaj al premierului, preşedintele Asociaţiei Americane a Producătorilor de Film, Stan Mc Coy, va face "Aprecieri asupra programului românesc", iar "Industria cinematografică în România" ar urma să fie prezentată Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, intervenţiile din secţiunea care inaugurează evenimentul fiind completate de Iain Smith, producător din Marea Britanie.

În partea a doua a zilei sunt programate discuţii pe temele "Sprijinul producţiei cinematografice din România", moderată de Mihaela Mitroi, în calitate de expert independent, într-o masă rotundă cu Alis Bărbulescu, director Consiliul Concurenţei, despre "Cadrul legislativ la nivel european", în timp ce "Cadrul legislativ la nivel naţional" este prezentat de Ion Ghizdeanu, prof. univ. dr., "Succesul schemei de ajutor de stat destinată industriei cinematografice" este subiectul lui Călin Stănculescu, critic de film, preşedintele Comisiei de Film din România.

Un al doilea panel de "Opinii ale participanţilor cu privire la programele guvernamentale pentru industria cinematografică" este moderat Horea Corneliu Murgu, de la UNATC, membru al Comisiei de Film din România. Sunt promise opinii despre schema de ajutor de stat din partea beneficiarilor, ca şi propuneri ale participanţilor pentru noi modalităţi de sprijin a industriei cinematografice.

Ultima parte a zilei este dedicată, de la 14.30 la 16.30, panelulului "Atractivitatea şi avantajele competitive ale României pe piaţa producţiei de televiziune şi film", într-o întâlnire moderată de Adrian Titieni, membru al Comisiei de Film din România. Discuţia include o prezentare de "Modificări recente ale schemei de ajutor de stat", susţinută de Mihaela Mitroi, expert independent, "Rezultate semnificative şi avantaje obţinute din proiectele aprobate de Comisia de Film din România", din perspectiva lui Alexandru Sterian, operator imagine, doctor în cinematografie şi membru al Comisiei de Film din România,ca şi "Alte programe guvernamentale de care poate beneficia cinematografia (Fondul de Dezvoltare şi Investiţii)", în prezentarea lui Ion Ghizdeanu, preşedinte CNSP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici