Ghidul jocurilor video interzise copiilor

Asociaţia franceză e-Enface a lansat primul site ce conţine informaţii despre jocuri pentru a îi ajuta pe părinţi să evite achiziţia pentru copii a jocurilor violente, potrivit jurnalului Le Figaro.

Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului Ghidul jocurilor video interzise copiilor

Ghidul jocurilor video interzise copiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Părinţii nu se prea apropie de jocurile video pe care le folosesc copii lor, această activitate fiind din ce în ce mai puţin practicată în familie, potrivit unui studiu din 2008, arată sursa citată.

Este şi cazul unei mame care nu şi-a lăsat fiul de 12 ani să vadă un film violent la cinema, dar l-a lăsat să "masacreze o mulţime" de pe computerul de acasă.

Pentru a veni în ajutorul părinţilor, asociaţia e-Enfance a lansat primul site de informaţii despre jocuri (www.jeuxvideoinfoparents.fr).

"Este un ajutor pentru părinţi şi creează o punte dialog între generaţii", a explicat secretarul de stat, Nathalie Kosciusko-Morizet, care a susţinut iniţitiva. Site-ul conţine fişe descriptive pentru 700 de jocuri, dar va conţine 4.500 în câteva luni, însoţite de sfaturile psihologului Beatrice Cooper-Royer, co-fondator al asociaţiei.

Psihologul a explicat că în cazul în care sunt jucate la vârstă prea fragedă, aceste jocuri îi pot determina pe copii să se identifice cu personaje imorale, violente şi fără îngrădiri.

Cu ajutorul site-ului, părinţii vor putea înţelege universul jocurilor în care ajung copiii lor, precum World of Warcraft, Tekken, Max Payne şi Xboxliv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici