Investiţii pentru a salva populaţiile de koala. Măsurile adoptate de guvernul australian

  • Aproape 30% din populaţia de koala din Australia a dispărut în ultimii 3 ani.
  • Guvernul Morrison caută fel de fel de soluţii pentru a-şi proteja speciile rămase.
Urmărește
348 afișări
Imaginea articolului Investiţii pentru a salva populaţiile de koala. Măsurile adoptate de guvernul australian

Sursa foto: Hepta

Australia va cheltui încă 35 de milioane de dolari în următorii patru ani pentru a proteja habitatul koala, dar şi pentru a încetini declinul speciilor vulnerabile, a anunţat sâmbătă guvernul.

Marsupialele au fost decimate de incendii şi diverse boli, estimările actuale arătând că mai puţin de 58.000 de exemplare îşi duc traiul prin pădurile australiene.

„Urşii koala reprezintă un simbol mult iubit al Australiei, iar noi ne angajăm să îi protejăm”, a declarat prim-ministrul Scott Morrison într-un comunicat, citat de Reuters.

Proiectul, început în 2019, duce investiţia guvernamentală în koala la peste 74 de milioane de dolari, cheltuielile fiind investite pentru refacerea habitatului, studierea populaţiei şi extinderea cercetărilor privind sănătatea urşilor koala.

Chlamydia, o boală cu transmitere sexuală întâlnită şi la oameni, s-a răspândit printre marsupiale, afectând aproximativ jumătate din speciile din unele zone. Mai mult decât atât, un studiu realizat de World Wildlife Fund a estimat că peste 60.000 de koala au fost ucişi, răniţi sau afectaţi într-un fel de incendiile de vegetaţie din 2019 şi 2020.

Koala locuieşte mai ales în pădurile de eucalipt din statele estice şi pe marginile de coastă, trăind până la 20 de ani. Ei îşi poartă puii în marsupiu şi dorm până la 18 ore pe zi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici