Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este locul cu cel mai lung nume din Europa

  • Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, situat pe Insula Anglesey din nord-vestul Ţării Galilor, este cunoscut pentru cel mai lung nume oficial din Europa, având 58 de litere.
  • Oraşul atrage turişti datorită numelui său unic, oferind suveniruri şi ştampile personalizate, precum şi posibilitatea de a face fotografii la gara locală.
  • Deşi oraşul nu deţine recordul pentru cel mai lung nume din lume, acesta rămâne o destinaţie populară pentru cei care explorează Ţara Galilor şi împrejurimile sale pitoreşti.
Urmărește
451 afișări
Imaginea articolului Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este locul cu cel mai lung nume din Europa

Sursa foto: AP

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este un mic oraş pe Insula Anglesey din nord-vestul Ţării Galilor, cunoscut pentru faptul că are cel mai lung nume oficial recunoscut din Europa, scrie e2e. Numele oraşului se traduce în „Biserica Sfânta Maria în valea alunului alb lângă un vârtej rapid şi Biserica Sfântului Tysilio lângă peştera roşie.” Iniţial, numele oraşului era simplu Llanfairpwllgwyngyll, dar în anii 1880, un croitor l-a prelungit în mod amuzant la 58 de litere pentru a atrage turişti.

Astăzi, oraşul, adesea prescurtat la Llanfair PG, atrage vizitatori în principal datorită numelui său unic. Turiştii se bucură să facă poze cu semnul lung de la gara, să cumpere suveniruri precum tricouri şi să-şi ştampileze paşapoartele cu numele localităţii într-un magazin local. În ciuda faimei sale, Llanfair PG oferă puţin dincolo de aceste atracţii inedite, dar apropierea sa de pitoreasca Insulă Anglesey şi de oraşele-cetate din apropiere, cum ar fi Caernarfon şi Beaumaris, îl face o oprire fermecătoare.

Interesant este că, în ciuda numelui său lung, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch nu deţine titlul pentru cel mai lung nume de loc din lume. Această distincţie aparţine unui oraş din Thailanda, al cărui nume complet constă din 163 de litere - Krungthepmahanakornamornratanakosinmahintarayutthayamahadilokphopnopparatrajathaniburiromudomrajaniwesmahasatharnamornphimarnavatarnsathitsakkattiyavisanukamprasit.

Cu toate acestea, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch rămâne o oprire notabilă şi distractivă pentru cei care explorează Ţara Galilor, oferind o combinaţie de umor şi istorie într-unul dintre cele mai pitoreşti locuri din regiune.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici