"Numa Numa", unul dintre primele videoclipuri virale din istoria internetului, în care un american face playback după "Dragostea din tei" de la O-Zone, împlineşte 10 ani - VIDEO

Pe 6 decembrie 2014 se împlinesc zece ani de la apariţia unuia dintre primele videoclipuri virale - o înregistrare în care un tânăr american mimează piesa ”Dragostea din tei” a trupei O-Zone şi care a devenit unul dintre cele mai vizualizate clipuri din toate timpurile, cu 700 milioane de vizualizări, cu toate că YouTube nici nu exista în momentul publicării lui.

Urmărește
475 afișări
Imaginea articolului "Numa Numa", unul dintre primele videoclipuri virale din istoria internetului, în care un american face playback după "Dragostea din tei" de la O-Zone, împlineşte 10 ani - VIDEO

"Numa Numa", unul dintre primele videoclipuri virale din istoria internetului, în care un american face playback după "Dragostea din tei" de la O-Zone, împlineşte 10 ani - VIDEO (Imagine: captură video)

În decembrie 2004, un tânăr american în vârstă de 19 ani s-a filmat în timp ce mima celebra piesă ”Dragostea din Tei” a celor de la O-Zone şi a încărcat înregistrarea pe Newgrounds, un site pentru jocuri şi filmuleţe flash popular în acea vreme, scrie site-ul Slate.com.

Remarcabil în istoria videoclipurilor pe internet este faptul că filmarea, intitulată ”Numa Numa”, a devenit virală fără ajutorul site-ului YouTube, care a apărut mai târziu, pe 14 februarie 2005.

Interpretarea lui Gary Brolsma, descrisă mai târziu de New York Times drept ”înfocată dar dureroasă”, a fost o senzaţie virală, mai scrie Slate: ”Vizualizat de peste 700 de milioane de când a fost postat, în perioada pre-YouTube, este clar unul dintre primele, dar şi dintre cele mai rare tipuri de videoclipuri virale: unul de o îndelungată persistenţă”.

Pe lângă numărul impresionant de vizualizări, videoclipul a apărut şi într-o parodie în celebrul serial ”South Park”, relatează site-ul www.cnet.com. ”Cred că publicul larg a îndrăgit videoclipul din aceleaşi motive pentru care l-am îndrăgit şi eu”, spune Tom Fulp, care a contribuit la viralizarea imaginilor prin publicarea lor pe site-ul Newgrounds. ”Gary părea un tip amuzant care se distra. Te făcea să zâmbeşti şi să te simţi bine când îl priveai”.

Într-un interviu acordat în luna noiembrie pentru Cnet, Brolsma a spus că scopul filmării de acum zece ani a fost sa îşi amuze prietenii şi că ”habar nu avea că avea să devină vreodată popular”.

”Văzusem nişte desene animate (...) numite Ma Ya Hi despre nişte pisici japoneze. Coloana sonoră mi-a rămas în cap”, şi-a amintit Gary Brolsma despre prima oară când a auzit piesa românilor de la O-Zone. 

Brolsma nu anticipa niciun moment succesul de care avea să se bucure filmarea. La câteva zile după ce a videoclipul a ajuns pe internet, în faţa casei sale erau parcate maşini cu echipe de filmare de la televiziuni ca CBS, NBC şi ABC. Motivul pentru care atât de mulţi oameni din lumea întreagă au rezonat cu videoclipul, crede el, se datorează, în parte, faptului că melodia este atât de uşor de reţinut.

Legat de felul în care a decurs viaţa lui în acest timp, Brolsma a spus că nu s-a schimbat foarte mult, că are un grup mic de prieteni şi că oraşul în care locuieşte nu e atât de mare, deci toată lumea îl ştie. ”Merg la film şi unii oameni mă recunosc uneori sau mă roagă să facem o fotografie. Îmi face mereu plăcere să fac asta. Dar nu se întâmplă prea des”.

Întrebat dacă a fost cumva cerut în căsătorie de cineva din România după publicarea înregistrării, americanul a răspuns: ”Da, am primit multe (cereri)”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici