Prâslea cel Voinic şi Ileana Cosânzeana vor deveni personaje în jocuri video

Prâslea cel Voinic sau Ileana Consânzeana vor deveni personaje principale ale jocurilor video, în cadrul unui Game Jam care va avea loc în perioada 30 septembrie-2 octombrie.

Urmărește
256 afișări
Imaginea articolului Prâslea cel Voinic şi Ileana Cosânzeana vor deveni personaje în jocuri video

Sursa foto: Facebook RGDA

Tales of Us Game Jam este un eveniment ce va reuni dezvoltatori de jocuri care doresc să se afirme prin crearea unui titlu original. Acesta va avea loc în perioada 30 septembrie-2 octombrie, fiind organizat de Tales of Us şi RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de jocuri video din România).

Game Jam-ul este deschis către toţi programatorii, artiştii şi designerii care au 18 ani sau mai mult. Fiecare dezvoltator este binevenit să participe la Game Jam, de la începători la profesionişti experimentaţi care caută un mod amuzant şi inedit de a crea jocuri în afara job-ului lor. Pentru a participa la eveniment, aceştia se pot înscrie pe site-ul RGDA.

„'Suntem încântaţi de faptul că Tales Of Us a ales România ca una dintre locaţiile de provenienţă a poveştilor şi basmelor populare. Noi, la RGDA, vedem un mare potenţial în îmbinarea mitologiei româneşti cu un game design unic. Sperăm ca organizarea acestui game jam va face parte dintr-o discuţie mai largă despre cum folclorul şi poveştile noastre populare pot fi o mare sursă de inspiraţie pentru a crea jocuri originale în ţara noastră, care pot deveni titluri de succes în întreaga lume”, spune Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.

„Cunoştinţele mele despre România şi despre cultura sa se limitau la stereotipurile despre casele pline cu usturoi şi poveştile cu vampiri. Astăzi, munca noastră cu Tales of Us ne permite să sprijinim şi să explorăm povestiri care se îndepărtează de aceste naraţiuni şi poveşti unilaterale. Suntem uimiţi de diversitatea poveştilor şi miturilor româneşti pe care le-am descoperit şi abia aşteptăm să vedem în ce se vor transforma acestea în timpul unui Game Jam”, a declarat Eva Vonk, producer şi creative director la Tales of Us.

Organizatorii anunţă că evenimentul va fi unul hibrid, cu până la 30 de participanţi care vor fi prezenţi la CINETic şi locuri nelimitate pentru cei care aleg să participe online. Deadline-ul pentru depunerea aplicaţiilor este 21 septembrie 2022.

Pe 30 septembrie, evenimentul va fi deschis de unii dintre cei mai avizaţi şi pasionaţi povestitori români care îi vor introduce pe participanţii la game jam în lumea legendelor, miturilor arhaice românesti din mai multe zone emblematice ale României: Dunărea, Transilvania, Maramureş şi multe altele. Prin intermediul a 7 poveşti autentice, mentorii le vor povesti tinerilor despre natura personajelor, simbolismul poveştilor, moştenirea culturală şi alte lucruri interesante de care dezvoltatorii să se poată folosi în dezvoltarea jocurilor lor. Asftel, personaje precum Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana, Dragobete sau fiinţe fabuloase precum balaurul, sânzienele, strigoiul sau ursitoarele vor putea fi actorii principali ai jocurilor create de participanţi.

Participanţii vor avea la dispoziţie 46 de ore pentru a dezvolta un joc video, de pe 30 septembrie, ora 17.00 până pe 2 octombrie, ora 16.00. Prezentarea jocurilor, evaluarea şi premierea vor avea loc în ultima seară a game jame-ului.

În urma game jam-ului vor fi alese 3 jocuri care vor continua într-o fază de prototipare, iar la finalul parcursului, un singur joc va primi finanţare pentru a fi produs şi de a face parte din World of US, platforma dezvoltată de Tales of Us.

În plus, primele 3 jocuri clasate vor fi premiate cu un total de 3.000 de euro, după cum urmează: Locul întâi - 1.700 de euro, locul doi - 800 de euro, locul trei - 500 de euro.

Tales of Us este o organizaţie non-profit care doreşte să amplifice vocile povestitorilor din întreaga lume care abordează probleme globale de maximă importanţă. Folosind multimedia ca instrument al schimbării, iniţiativele organizaţiei se concentrează pe a descoperi poveşti şi de a construi naraţiuni plecând de la mitologii şi cunoştinţe ancestrale din Congo, Brazilia şi România.

Asociaţia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici