FOCUS: Prima şedinţă a conducerii UNPR s-a desfăşurat în sediul umbrit de stejarii din curtea PSD

Liderii UNPR s-au strâns, marţi, în noul sediu al formaţiunii, aflat în imediata vecinătate a sediului PSD şi beneficiind din plin de umbra făcută de stejarii din curtea social-democraţilor, la prima şedinţă a conducerii formaţiunii.

125 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Prima şedinţă a conducerii UNPR s-a desfăşurat în sediul umbrit de stejarii din curtea PSD

FOCUS: Prima şedinţă a conducerii UNPR s-a desfăşurat în sediul umbrit de stejarii din curtea PSD (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Primul lucru care iese în evidenţă la sediul central UNPR este, pe lângă sigla partidului, postată la intrare, faptul că acesta se află gard în gard cu sediul PSD, cele două clădirii fiind, practic, în aceeaşi curte.

Ceea ce desparte sediul UNPR de sediul PSD este un gard din sârmă, cu ochiuri mari, prin care se poate vedea dintr-o parte în alta. Singurul obiect care obstrucţionează cât de cât perspectiva unui sediu asupra celuilalt este un microbuz alb, mare, parcat chiar lângă gard, în partea PSD a curţii.

Microbuzul "ascunde", de fapt, foişorul din curtea PSD, unde social-democraţii se mai relaxează când au ocazia. Marţi, cu ocazia primului BPPN al UNPR, în foişor şi pe la ferestrele sediului PSD s-au perindat mai mulţi angajaţi, care au privit, cu o curiozitate îngăduitoare, înspre sediul UNPR, la noul concurent ideologic. Privirile piezişe au existat, însă, şi dinspre UNPR spre PSD.

Al doilea lucru care îţi atrage atenţia este port-drapelul din curtea înterioară a UNPR, foarte înalt, pe care este arborat steagul formaţiunii. Înălţimea deosebită a port-drapelului a fost un subiect de glume pentru liderii UNPR, unii apreciind că acesta ar fi trebuit să fie "cu 10 metri mai înalt", ca să întreacă stejarul de alături, din curtea PSD.

Spre deosebire de sediul PSD, cel al UNPR are încrustaţii de lemn în exterior, fiind vopsit în alb. La etaj sunt balcoane exterioare, tot din lemn, puse în evidenţă de muşcatele roşii de pe balustrade.

Pe de altă parte, jurnaliştii care au venit, marţi, să relateze despre primul Birou Politic Permanent Naţional (BPPN) al UNPR, ţinut în noul sediul al formaţiunii, au dat ochii, la intrarea în curte, cu trei agenţi ai unei firme de pază private, complet echipaţi cu harnaşamentul de serviciu (vestă, cotiere, genunchiere, mănuşi, baston, spray) şi având la dispoziţia o maşină cu însemnele firmei, pentru situaţii de urgenţă.

Agenţii de pază le-au solicitat jurnaliştilor să îşi declare calitatea în care au venit la sediul UNPR, iar accesul în curte a fost permis numai după ce purtătorul de cuvânt a fost anunţat despre vizita ziariştilor.

Ziarişii au fost primiţi în curtea sediului, unde, la umbră (umbra stejarilor din curtea vecină, a PSD, care acoperea atât port-drapelul, cât şi curtea şi sediul), au fost amplasate câteva mese şi scaune din lemn.

La mese s-a servit apă plată, cafea, dar şi covrigi cu sare şi mac, saleuri, pateuri, merdenele, toate aceste produse de patiserie fiind însoţite, în mod inovator, de câteva sticle de sana.

Liderii UNPR au sosit pe rând. Primul a venit Mircea Coşea, apoi Sorin Chivu, apoi Şerban Mihăilescu, Valeriu Steriu, Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Eugen Nicolicea, Liviu Câmpanu, Ioan Munteanu, Neculai Onţanu, Florentin Pandele şi Cristian Diaconescu.

Unii dintre cei veniţi mai înainte s-au aşezat la mesele de afară, dar la ora 14.00, preşedintele executiv Gabriel Oprea, i-a chemat în sala de şedinţe a BPN.

"Stimaţi colegi, haideţi!", li s-a adresat Gabriel Oprea colegilor din conducerea partidului.

Mobila din sediu este nouă, modernă, de culoare neagră, iar scaunele au tapiţerie roşie. Mocheta are o culoare neutră. Sala de şedinţe a BPN se află la etajul unu al clădirii, chiar deasupra sălii de conferinţe. Cele două încăperi au fost decorate cu câte un panou mare, de culoare roşie, cu stema UNPR şi ies în evidenţi prin aceea că nu au o dimensiune foarte mare. Dimensiunea sălilor a fost, ca şi port-drapelul din curte, subiect de glume pentru liderii UNPR.

Astfel, în timp ce urcau scările în spirală către sala de şedinţe, unii dintre liderii UNPR au făcut glume pe seama spaţiului destul de strâmt. "Spaţiul e mic aici, nu e ca în Kiseleff (sediul central al PSD, n.r.). Dar mai avem puţin şi ne mutăm în locul lor", a spus, în glumă, senatorul Şerban Mihăilescu.

Sala în care se desfăşoară BPPN al UNPR are un prezidiu la care s-au aşezat preşedintele Marian Sârbu, preşedintele executiv Gabriel Oprea, preşedintele de onoare Cristian Diaconescu şi secretarul general Neculai Onţanu, ceilalţi membri ai BPPN ocupând locuri pe lateralele sălii.

Şi membrilor BPPN li s-a oferit o trataţie din covrigei cu sare şi mac şi saleuri.

Cel care a deschis lucrările primei şedinţe a BPPN a UNPR a fost preşedintele formaţiunii, Marian Sârbu, care a enumerat temele de discuţie.

După Marian Sârbu a luat cuvântul Gabriel Oprea, care a spus că UNPR trebuie să se consolideze în teritoriu.

"Dragi prieteni! Avem un lucru valabil mai ales pentru vicepreşedinţi: este important să ne consolidăm în teritoriu. Avem în toate organizaţiile preşedinţi interimari. Am stabilit ca pe 1 septembrie să avem alegeri peste tot, de la comună la oraş. Este important să ne consolidăm în teritoriu", le-a spus Oprea colegilor de partid.

Un alt aspect inedit a fost acela că în sediu nu este permis fumatul. Niciunul dintre membrii conducerii UNPR nu este fumător, cu excepţia vicepreşedintelui Liviu Câmpanu, care beneficază de o derogare şi poate ieşi din când în când la o ţigară, în curte.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici