Marcel Ciolacu la Marius Tucă Show: „Priorităţile PSD sunt deschiderea şcolilor şi deschiderea pieţelor"

  • Marcel Ciolacu: "De cinci zile se face o şmecherie în raportări (...) că există un platou
  • Ciolacu: "Categoric vom fi carantinaţi după 6 decembrie"
  • Monaliza Cristea: "Violenţa e un comportament învăţat, nimeni nu se naşte violent".
  • Alexandru Rafila: "În principiu, vaccinurile sunt cele mai verificate din industria farma"
Urmărește
1130 afișări

Invitaţi de colecţie în emisiunea lui Marius Tucă, la "Marius Tucă Show", Aleph News, miercuri seara. Invitatul primei ore a fost Marcel Ciolacu, preşedinte PSD şi candidat la un fotoliu de parlamentar de Buzău, Monaliza Cristea - directorul Direcţiei Prevenirea şi Combaterea Violenţei domestice din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse intre Femei şi Bărbaţi şi doctoral Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Întâlnirea ziaristului Marius Tucă cu Marcel Ciolacu a debutat cu întrebarea ziaristului despre comentariile lui Iohannis în ultima conferinţă de presă.

Marcel Ciolacu a răspuns: "Nimeni nu şi-a permis să atace partidul de opoziţie pentru că ţie nu-ţi arată bine cifrele. Singur s-a descalificat să mai fie preşedintele României. NU are argumente, nu are logică. Apariţia de aseară nu e prima de acest gen. O să scriu la ambasadori, măcar să afle ce se-ntâmplă".

Întrebat despre comentariile ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, despre modul în care PNL gestionează ciza din Piatra Neamţ, Ciolacu a răspuns: "Am avut întâlniri oficiale cu domnul ambasador. Astfel de derapaje par o înţelegere cu Iohannis şi nu ştiu cât de bine fac unui parteneriat strategic. Întotdeauna e atacată Puterea, pentru că abuzurile se fac când eşti la Putere. Mi-e greu să înţeleg cum poţi să vorbeşti de baronii roşii, să faci astfel de analogii. (...) Aţi văzut toată manipularea. Cred că a mers o perioadă atacul ambasadei către PSD. Când îi răspunzi ambasadorului american te cataloghează că eşti cu ruşii. M-a surprins acest limbaj. De asta nu am răspuns niciodată".

Ziaristul Marius Tucă a abordat tema faptului că Zuckerman a felicitat guvernul Orban pentru reacţia la tragedia din Piatra Neamţ.

Marcel Ciolacu a răspuns: "Când ai o anumită incidenţă, automat intri în carantină. Când au fost anunţate 12 000 de cazuri, s-a blocat softul de raportare. De cinci zile se face o şmecherie în raportări, că există un platou. Numărul de infectări a ajuns la 10 000 şi testezi tot 30 000, cu toate că ai 50 000 pentru că DSP nu mai răspunde la telefon, ca să nu mai răspundă oamenii c-au avut contacţi.

Tucă: Cazurile grave se vor vedea la Terapie Intensivă. 

Ciolacu: Am ajuns două săptămâni la rând să avem peste 1000 de decese. Săptămâna asta vom sari cu mult peste cele 1 000 de decese. E o coafare a realităţii, ca să arate din nou că au găsit soluţiile. Mai lipseşte să zică "ce aţi văzut la Balş (paturi pe culoare, n. red.) nu e adevărat".

Ciolacu a spus că, după alegerile de 6 decembrie, carantinarea României va fi categorică:

Ciolacu: "Categoric vom fi carantinaţi după 6 decembrie".

Întrebat de ziarist care sunt priorităţile PSD, Ciolacu a răspuns: "deschiderea şcolilor, deschiderea pieţelor. PSD e un partid mai dinamic. Ne-am întors la priorităţile oamenilor. Avem o comunicare între noi mult mai bună. La alegerile loicale am văzut o creştere cu 10% în preferinţele oamenilor.

Tucă: Moartea pasiunii! Ce e dinamic? Ciolacu: Aştept votul românilor. Când iese Iohannis şi ne-njură, sunt convins că PNL stă foarte prost. Priorităţile PSD sunt deschiderea şcolilor şi deschiderea pieţelor".

Despre Legea 51/ 1991, privind mandatele pe securitatea naţională, Ciolacu a răspuns: "Faptul că se schimbă majoritatea, după raţionamentul dvs, ar trece. Legea ar fi fost respinsă de PSD ca multe alte legi. Corect ar fi fost ca la Senat să fie dezbătută şi să fie aprobată după dezbateri. Aceste dezbateri se fac în comisia Juridică a camerei decizionale. Ce? Vreţi să fiu Don Quijote, să mă bat cu morile de vânt?".

Discuţia despre securişti s-a transformat într-o discuţie semantică:

Tucă: Mie nu-mi plac securiştii.

Ciolacu: "Domne, eu nu sunt securist. Grindeanu nu e securist. Tudose nu e securist. Ce înseamnă să fii securist?

Tucă: Să fii prieten cu Coldea, cu Maior, să fii în sufragerie cu Kovesi. Eu, dacă eram preşedintele Camerei Deputaţilor, nu treceam niciodată legea 51/ 1991. Nici tacit, nici netacit. O să voteze PNL cu două mâini această lege. 

Ciolacu: Da! Eu m-aş fi bătut să nu vină ăia să ia mandate pe Siguranţa Naţională".

Întrebat de Marius Tucă despre propunerea USR, de taxare zro pentru salariul minim, Ciolacu a spus: "Nu există aşa ceva. Ăsta e un know-how luat din Israel".

Pe tema oportunităţii alegerilor, acesta a comentat: "De ce faci Alegeri? Vaccinul nu există acum. De ce faci Alegeri când poţi să le faci peste trei luni, când va fi vaccin.

Tucă: În trei luni ajungeau la 25%.

Ciolacu: Eu am mâncat pâinea asta în PSD".

În partea a doua a emisiunii, Marius Tucă a avut-o invitată pe Monaliza Cristea - directorul Direcţiei Prevenirea şi Combaterea Violenţei domestice din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse intre Femei şi Bărbaţi. Cei doi au vorbit pe tema violenţei în familie.

După experienţa doamnei Cristea, violenţa în familie vine din cauza: "Educaţie, stereotipuri, perpetuarea de modele învăţate în copilărie. Violenţa e un comportament învăţat, nimeni nu se naşte violent. Anbumite condiţii de sărăcie, de trai precar sunt generatoare de violenţă. Plus adicţiile – alcoolul, jocurile de noroc".

Întrebată pe ziarist care sunt motivele pentru care se ajunge la violenţă, doamna Cristea a răspuns: "E foarte greu când violenţa devine rutină. Femeile trebuie să facă primul pas. Avem o linie telefonică: 0800500333 – este linie funcţională la nivelul Agenţiei Naţionale. Şi copiii pot accesa această linie dacă sunt bătuţi".

Numărul victimelor violenţei în familie a crescut în pandemie:

"Marius Tucă: A crescut numărul victimelor în această perioadă?

Cristea: Noi am constatat o creştere cu 70%, mai ales în perioada stării de urgenţă (603 apeluri).

Marius Tucă: Au fost cazuri când agresorul a fost scos din casă, chiar dacă e a lui? Cristea: Da. În 2020 au fost înregistrate 7 000 de ordine de protecţie provizorie".

Există o posibilitate a agresorului de a nu mai fi ceea ce a fost? Răspunsul e tranşant:

Cristea: "Cred într-o a doua şansă, dar este puţin probabil că acesta îşi va reveni şi se va transforma într-un îngeraş. E un ciclu care se repetă. După <luna de miere>, cum îi spunem noi, se ajunge din nou la violenţe".

În ultima parte a show-ului, ziaristul l-a avut ca invitat pe Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS

"Unele vaccinuri sunt mai ieftine pentru că guvernele au investit în ele. Cele în care au investit producătorii sunt mai scumpe, pentru că au fost făcute pe bani private", a spus acesta.

Întrebat de Maerius Tucă dacă ar fi bine să-şi facă vaccinul, doctoral Alexandru Rafila a răspuns:

"Eu ar fi bine să mi-l fac, pentru că dvs deja aţi trecut prin boală. N-o să mi-l fac decât dacă va fi autorizat. Autorizarea nu este o glumă. Vaccinul este retestat. Fiecare lot de vaccin este avizat. În principiu, vacicnurile sunt cele mai verificate din industria farma".

La întrebarea dacă se va intra în lockdown după Alegeri, doctoral Rafila a răspuns: "Am văzut un document care arată că România stă rău la cifre. Artiolul face referire la măsuri foarte ferme".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici