- Home
- Politic
- BUZĂU, (26.10.2012, 12:37)
- Cristina Sterian ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ALEGERI PARLAMENTARE în Buzău: Cezar Preda, fostul şef CJ Victor Mocanu şi fiul acestuia, printre candidaţi
Şapte din cei nouă parlamentari de Buzău, între care liderul PDL Cezar Preda, Adrian Mocanu, personaj controversat, sau Marian Ghiveciu, trimis în judecată pentru corupţie, vor noi mandate. Senatorul PSD Ion Vasile, aflat la al cincilea mandat, nu a primit sprijinul filialei pentru a candida.
Urmărește
1384 afișări
Cezar Preda (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)
Cei şapte parlamentari de Buzău care vor candida pentru obţinerea unor noi mandate sunt democrat-liberalii Cezar Preda, Valeriu Alecu şi Viorel Constantinescu, liberalii Titi Holban şi George Scutaru şi social-democraţii Marian Ghiveciu şi Adrian Mocanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În Colegiul 1 de Senat, care cuprinde partea de sud şi est a judeţului Buzău, USL va avea un candidat "de import" - Eugen Orlando Teodorovici, consilier al premierului Victor Ponta, care se va confrunta cu Viorel Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău şi fost deputat PSD între anii 2004 - 2008, în 2008 fiind ales senator din partea PDL.
În Colegiul 2 Senat, care cuprinde Valea Buzăului şi o parte din sud-vestul judeţului, va candida, din partea PNL, femeia de afaceri din Capitală Doina Tudor, aceasta fiind nominalizată în colegiul unde în urmă cu patru ani a câştigat liberalul Cristi Bîgiu, în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. Ea se va confrunta cu fostul prefect al judeţului Buzău în perioada 2009-2011 Paul Beganu, propus de PDL.
În Colegiul 3 de Senat, cuprinzând zona Râmnicu Sărat şi Valea Slănicului, va candida social-democratul Victor Mocanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, pentru două mandate, care îl va avea drept contracandidat din partea PDL pe Raul Florescu.
În Colegiul 1 de deputaţi, cuprinzând Valea Buzăului, va candida liberalul George Scutaru, din partea USL, care se va confrunta cu Ion Coman, de la PDL, în timp ce pentru Colegiul 2 de deputaţi confruntarea va fi între actualul deputat PSD Adrian Mocanu şi democrat-liberalul Gavril Văsîi, acesta fiind candidatul PDL la alegerile locale din 10 iunie pentru Primăria Vintilă Vodă, el pierzând alegerile.
Liberalul Titi Holban, actual deputat, va candida pentru Colegiul 3 de deputaţi cu Georgian Calotă, din partea PDL, primar în funcţie al comunei Balta Albă, iar în Colegiul 4 de deputaţi, care cuprinde zona de est a judeţului Buzău, vor candida Erland Cocei, propus de PNL, şi deputatul PDL Alecu Valeriu.
Pentru Colegiul 5 de deputaţi, cuprinzând partea de sud şi vest a judeţului, candidaţii vor fi Marian Ghiveciu, în prezent deputat PSD, şi Florina Stoian (PDL), fost inspector general al ISJ Buzău, în timp ce în Colegiul 6 de deputaţi, cuprinzând municipiul Buzău, de la USL va candida Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, care se va confrunta cu Ciprian Coman (PDL), de profesie avocat.
În Colegiul 7 de deputaţi, cuprinzând municipiul Buzău şi localităţile Verneşti, Mărăcineni, Poşta Câlnău şi Vadu Paşii, bătălia electorală se va da între Marcel Ciolacu, actual viceprimar PSD al Buzăului, şi cel mai aprig candidat al PDL, prim-vicepreşedintele partidului, Cezar Preda, care va candida pentru cel de-al treilea mandat de parlamentar.
Cezar Preda, vocea "virulentă" a democrat-liberalilor, se va confrunta cu actualul viceprimar din Buzău Marcel Ciolacu
Actualul deputat Cezar Preda, prim-vicepreşedinte al PDL, va candida la alegerile din 9 decembrie pentru cel de-al treilea mandat de parlamentar.
De-a lungul întregii sale cariere politice, el a reuşit să se afle în atenţia opiniei publice prin declaraţiile ferme inclusiv la adresa fostului său lider de partid Emil Boc. În mai multe conferinţe de presă, Cezar Preda l-a criticat pe fostul premier Emil Boc că repartizează banii de la bugetul de stat doar în judeţe din Ardeal, şi mai puţin regiunilor Muntenia şi Moldova.
La un moment dat, Preda a intrat chiar în dizgraţia preşedintelui Traian Băsescu, şeful statului declarând, într-un interviu televizat, că parlamentarul buzoian este cea mai mare dezamăgire a sa din rândul democrat-liberalilor din cauza criticilor pe care acesta le-a adus Guvernului pentru măsurile de austeritate adoptate. Preda a mai fost criticat, de altfel, de preşedintele Traian Băsescu şi cu alte ocazii. Astfel, înaintea alegerilor din PDL din 2011, şeful statului i-a reproşat liderului PDL Buzău, care candida pentru postul de secretar general al partidului, că nu îl recomandă nimic pentru acest post întrucât nu a câştigat nici măcar alegerile locale.
În replică, Cezar Preda a spus, la momentul respectiv, că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu este "o reacţie nervoasă". "E o reacţie nervoasă şi supărarea vine din lipsa de susţinere a proiectului pentru premier tehnocrat. Mă aşteptam la o asemenea reacţie, pentru că de fiecare dată când cineva nu e de acord cu construcţiia domniei sale face câte o asemenea declaraţie. Asta nu înseamnă că trebuie să începem un război, mergem mai departe, pentru că avem un proiect comun, să reformăm România, chiar dacă nu ne iubim", declara atunci Preda.
Parlamentarul buzoian s-a făcut remarcat şi prin alte atacuri la adresa colegilor de partid precum Monica Macovei, Cristian Preda şi Teodor Baconschi.
Cezar Preda a avut în ultimul mandat 27 de iniţiative legislative, dintre care 14 au fost respinse definitiv, una a fost retrasă, nouă sunt pe ordinea de zi, iar două sunt la Senat.
Potrivit declaraţiei de avere completată de Preda în 2004, la primul mandat de deputat, acesta avea terenuri forestiere de 4.300 de metri pătraţi, un teren intravilan de 2.325 de metri pătraţi, trei apartamente, o casă de locuit şi două case de vacanţă. Preda scria în declaraţia de avere că are creanţe de 500 de milioane de lei vechi.
În declaraţia de avere completată în acest an, Preda scrie că deţine un teren forestier în Bisoca, în suprafaţă de 1.052 de metri pătraţi, patru terenuri intravilane, din care unul în Buzău şi trei în Sărata Monteoru, un apartament în Bucureşti, o casă de locuit în Buzău şi o casă de vacanţă în Monteoru. De asemenea, Cezar Preda are 50 la sută acţiuni la SC Atlas Invest, firma sa de familie, şi conturi şi depozite de 20.000 de euro şi 1.245 de dolari.
Pe de altă parte, chiar dacă declaraţia de avere nu este mult modificată faţă de 2004, momentul primului mandat, multe din bunurile lui Preda sunt deţinute de firma pe care o are împreună cu soţia sa.
De curând, Cezar Preda a solicitat Consiliului Local autorizaţie de construire a unei centrale fotovoltaice pe terenul pe care firma sa îl deţine la ieşirea din municipiul Buzău, proiectul fiind estimat la 25 de milioane de euro.
Candidatul PSD care se va confrunta în acelaşi colegiu cu Cezar Preda este Marcel Ciolacu, în vârstă de 45 de ani, aflat la al doilea mandat de viceprimar al municipiului Buzău. De asemenea, el este preşedinte al organizaţiei municipale a PSD, fiind un apropiat al primarului Constantin Boşcodeală.
În 2004, Ciolacu a fost pentru scurtă vreme prefect al judeţului Buzău.
Conform declaraţiei sale de avere, Marcel Ciolacu are un teren intravilan de 378 de metri pătraţi, două case, o maşină, două bărci şi un peridoc.
Fost preşedinte al CJ Buzău Victor Mocanu vrea să fie senator
În Colegiul 3 de Senat va intra în luptă, potrivit liderului PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Victor Mocanu. În prezent, acest colegiu este reprezentat de Ion Vasile, care însă nu a mai primit sprijinul organizaţiei judeţene a PSD pentru o nouă candidatură.
Victor Mocanu a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău timp de două mandate, între anii 2004 şi 2012.
Mocanu a devenit cunoscut când, imediat după preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, în anul 2004, şi-a comandat din banii instituţiei o limuzină Audi cu finisaje din piele şi lemn de nuc, la un preţ care depăsea 50.000 de euro.
La vremea respectivă, Mocanu era membru PDL şi, în urma numeroaselor critici pe care şi le-a atras inclusiv din partea preşedintelui Traian Băsescu, maşina a fost înapoiată după câteva săptămâni.
De-a lungul celor două mandate, presa locală a scris că Victor Mocanu ar fi oferit toate lucrările contractate de Consiliul Judeţean Buzău unor "firme de casă" la preţuri supraevaluate. Mai mult, contractele derulate de Mocanu ca preşedinte al Consiliului Judeţean au fost la un pas de a întrerupe accesul României la fondurile europene.
Una dintre realizările lui Victor Mocanu din ultimul mandat a fost "Drumul Vinului", proiect finanţat din fonduri europene şi realizat în mare parte de o firmă al cărui acţionar majoritar era chiar ginerele lui Victor Mocau. Presa locală a scris, la momentul respectiv, că la recomandarea preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău proiectantul lucrării a schimbat soluţia tehnică astfel ca materialele folosite la "Drumul Vinului" să poată fi achiziţionate de la balastierele "firmelor de casă" ale preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău.
După finalizarea proiectului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a solicitat Departamentului de Luptă Antifraudă să investigheze proiectul derulat de Consiliul Judeţean Buzău cu bani europeni. Inspectorii DLAF au descoperit că printre furnizorii de materiale se afla şi firma SC Baum Construct, care aparţinea soţului fiicei lui Victor Mocanu. Pentru ca Baum Construct SRL să poată furniza materiale de construcţii pentru "Drumul Vinului" a fost necesară modificarea proiectului tehnic, adică înlocuirea pietrei de carieră, prevăzută iniţial a se folosi cu piatra de balastieră produsă de firma ginerelui lui Mocanu. Schimbarea furnizorului de materiale de construcţii a presupus modificarea indicatorilor tehnici ai proiectului, modificare care a fost adoptată de beneficiar prin semnătura preşedintelui CJ Buzău, Victor Mocanu.
Cel mai costisitor proiect al lui Victor Mocanu a fost însă o nouă maternitate ridicată pentru buzoieni. Construcţia noii maternităţi a început la finele anului 2009, cu un preţ estimat de opt milioane de euro şi a fost inaugurată în anul 2012, timp în care valoarea lucrărilor s-a dublat, ajungând la aproape 16 milioane de euro, bani pentru care Consiliul Judeţean Buzău s-a împrumutat de pe piaţa liberă.
În 1 iunie 2012, cu doar zece zile înaintea alegerilor locale, noua maternitate a fost inaugurată cu mare fast şi prezentată drept una dintre realizările lui Victor Mocanu, care a candidat independent pentru cel de-al treilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean Buzău, după ce nu s-a mai bucurat de sprijinul liderilor USL, care l-au susţinut la alegerile din 10 iunie pe liberalul Cristi Bîgiu.
"Mi se pare nedrept ca peste ani să nu rămână în folclorul nostru ideea că această maternitate este maternitatea lui Mocanu", afirma, la inaugurare, managerul de atunci al Spitalului Judeţean Buzău, Dorel Nicolescu, în faţa celor aproape o sută de angajaţi ai CJ sosiţi la eveniment.
Ceea ce Mocanu numea la momentul inaugurării "cea mai modernă unitate spitalicească de stat din România" nu este însă nici acum funcţională, lucrările continuând.
La momentul inaugurării, lucrările la ultimele două etaje ale clădirii nu erau finalizate, iar maternitatea nu avea aviz sanitar de funcţionare. După câştigarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu spunea că cea mai mare parte a aparaturii prezentate la inaugurarea noii maternităţi a fost închiriată pentru 50.000 de lei lunar, doar pentru ca Victor Mocanu să obţină un capital de imagine înaintea votului din 10 iunie.
Victor Mocanu va candida în Colegiul 3 de Senat împotriva democrat-liberalului Raul Florescu, fost şef al Poştei Române, filiala Buzău, de profesie asistent medical. Florescu a mai fost director al unui azil de bătrâni din Râmnicu Sărat.
Adrian Mocanu, fiul lui Victor Mocanu - personaj controversat, care vrea al doilea mandat de deputat; contracandidatul său - un electrician
Adrian Mocanu, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Victor Mocanu, va candida din partea PSD pentru al doilea mandat în Parlament. În 2008, când a fost ales deputat, era cel mai tânăr parlamentar la vremea respectivă, având doar 25 de ani.
Mocanu este un personaj controversat, el ţinând primele pagini ale ziarelor în anul 2011, când a organizat o nuntă fastuoasă la care au participat aproximativ o mie de persoane, între care Marian Vanghelie, care a venit cu elicopterul, dar şi alţi lideri de la PNL şi PSD. Nunta organizată de familia Mocanu a iscat controverse în rândul oamenilor simpli din cauza opulenţei.
La nici 30 de ani, Adrian Mocanu, cunoscut că are maşini extrem de scumpe, este proprietarul mai multor terenuri în suprafaţă de aproape 47 de hectare, are două tractoare, precum şi al unui apartament. Adrian Mocanu are, de asemenea, potrivit declaraţiei de avere din acest an, depozite de aproape 40.000 de euro şi circa un milion de lei, dar şi certificate de trezorerie de 15.000 de lei.
Maşinile pe care le conduce Adrian Mocanu nu sunt trecute în declaraţia de avere, autoturismele fiind înmatriculate pe firmele cu care Consiliul Judeţean Buzău a avut contracte pe vremea când CJ era condus de tatăl lui Adrian Mocanu, Victor Mocanu. Aceste firme aparţin unor apropiaţi ai familiei Mocanu şi au avut contracte cu Consiliul Judeţean până în 2012, când Victor Mocanu a pierdut preşedinţia instituţiei, a relatat presa locală.
Adrian Mocanu s-a făcut remarcat la câteva săptăpmâni de la preluarea mandatului de parlamentar, atunci când a completat declaraţia de avere de trei ori până a scris corect numele localităţii Smeeni, unde deţinea cinci hectare de teren. Prima dată, Adrian Mocanu a scris Zmeieni, a doua oară Zmeeni, pentru ca a treia oară deputatul de Buzău să reuşească să scrie corect numele localităţii din judeţul natal.
Adrian Mocanu are 21 de iniţative legislative în primul său mandat, dintre care 16 respinse definitiv, iar celelalte se află pe ordinea de zi. Totodată, el are 20 de luări de cuvânt în plen şi zece interpelări. Mocanu s-a mai făcut remarcat după ce a adresat o interpelare scrisă ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, cerându-i explicaţii pe un anumit proiect. Ulterior, s-a demonstrat că textul interpelării a fost copiat cuvânt cu cuvânt de pe un site. De altfel, el a fost prins de mai multe ori că şi-a însuşit texte de pe internet, preluând fragmente întregi, cuvânt cu cuvânt, pe care le-a introdus în declaraţii politice citite de la tribuna Parlamentului fără să citeze sursa.
Adrian Mocanu va candida la alegerile din 9 decembrie în Colegiul nr. 2 de deputaţi contra democrat-liberalului Gavril Văsîi.
Văsîi a fost candidatul PDL la alegerile din 10 iunie la Primăria Vintilă Vodă, dar a pierdut scrutinul.
Gavril Văsîi este electrician şi este administratorul unei firme care se ocupă cu branşamente electrice.
Numele deputatului PNL Titi Holban, în dosarul de proxenetism al Andreei Marta
Actualul deputat PNL Titi Holban va candida la alegerile din iarnă pentru al doilea mandat în Colegiul 3, care include şi municipiul Râmnicu Sărat, condus de către fratele său Viorel Holban, tot liberal, ales primar însă din 2004.
Numele lui Titi Holban apare în dosarul în care Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet a lui Sorin Blejnar, este acuzată de către procurori de proxenetism. Astfel, presa a scris că Titi Holban apare în rechizitoriul procurorilor ca fiind unul dintre clienţii unei prostituate.
Conform declaraţiei de avere, Titi Holban nu deţine terenuri sau maşini, ci, împreună cu soţia sa, are o casă în Râmnicu Sărat şi un apartament în Bucureşti. Totodată, deputatul declară că are bijuterii in valoare de 10.000 de euro.
În cei patru ani de mandat, Holban a avut 28 de iniţiative legislative, din care 15 au fost respinse definitiv, patru se află la comisii şi alte patru se află pe ordinea de zi.
În acelaşi colegiu va candida Georgian Calotă, actualul primar PDL al comunei Balta Albă, o localitate cu 2.400 de locuitori. Calotă, de profesie jurist, este la primul său mandat de primar.
Deputatul PSD Marian Ghiveciu, trimis în judecată pentru corupţie
Deputatul PSD Marian Ghiveciu, trimis în judecată de DNA, la sfârşitul anului trecut, pentru fapte de corupţie, va candida pentru al doilea mandat de deputat în Colegiul 5.
Ghiveciu a intrat în politică în anul 2008, când a candidat pentru un mandat de deputat în acelaşi colegiu cu fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, pe care l-a învins.
Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de DNA la sfârşitul anului trecut, pentru fapte de corupţie. Luna aceasta, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justişie au decis restituirea dosarului către procurorii DNA pentru refacerea actului de sesizare şi au ridicat sechestrul asigurător instituit pe averea parlamentarului buzoian, fără ca decizia magistraţilor bucureşteni să fie definitivă.
Astfel, Ghiveciu a fost trimis în judecată, în decembrie 2011, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţia de "instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - în formă calificată". Faptele pentru care Ghiveciu a fost pus sub acuzare s-au petrecut înainte ca acesta să obţină primul mandat de deputat.
Ghiveciu este acuzat că în perioada 2005 - 2006 i-ar fi instigat pe Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru Buzău şi membru în Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, şi pe Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei Merei, să eliberereze în mod ilegal titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar aflate în apropierea Drumului Naţional 1 B în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate. Ulterior, aceste terenuri ar fi fost cumpărate de Marian Ghiveciu.
După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a retrimis dosarul la DNA, Ghiveciu a declarat că "în sfârşit s-a făcut dreptate", dar şi că "nimic nu-i mai stă în cale pentru a candida la alegerile din 9 decembrie".
Marian Ghiveciu susţine că este nevinovat şi că are încredere în justiţie.
"Sunt nevinovat, am încredere în justiţie, sunt prea multe lucruri care nu concordă în acest dosar, care e o mizerie. Cred că am încurcat multă lume când am îndrăznit să candidez împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. A fost făcut la comandă acest dosar şi nu am nici o emoţie. Consider că pentru un nou mandat de deputat mă recomandă activitatea din Parlament, din Comisia de Agricultură, unde am avut foarte multe iniţiave legislative, unele foarte bune, care aveau menirea de a veni în sprijinul agriculturii.
Multe au fost respinse pentru că am fost în opoziţie şi nu am avut susţinere de la Guvernul Boc. În plus, în colegiul unde am fost ales am reuşit în cei patru ani aprobarea şi finanţarea unor proiecte privind infrastructura, modernizarea şcolilor. În viitorul mandat voi face şi mai multe pentru locuitorii din colegiul cinci. Sunt foarte cunoscut şi înainte de a candida, m-am născut şi am am copilărit în zonă. Am lucrat cu oamenii de aici", a spus Ghiveciu.
El se va confrunta pentru cel de-al doilea mandat de parlamentar cu Florina Stoian de la PDL.
În vârstă de 53 de ani, Stoian este profesor metodist la Casa Corpului Didactic din Buzău.
În perioada 2007-2009 ea a fost inspector şcolar general adjunct, iar de atunci şi până în acest an s-a aflat la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.
De asemenea, ea este consilier judeţean PDL, fiind membru vechi al acestui partid. În trecut, Florina Stoian a fost şi consilier al parlamentarului Mihaela Popa.
Liderul PNL Buzău, George Scutaru, aspirant la al treilea mandat de parlamentar
Deputatul George Scutaru, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, fost jurnalist şi vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, candidează pentru al treilea mandat în Colegiul 1.
Scutaru are 33 de propuneri legislative în ultimul mandat, din care şase concretizate prin legi, iar 21 respinse definitiv.
Conform declaraţiei de avere, în cei opt ani de mandat Scutaru a reuşit să îşi schimbe autoturismul Dacia cu unul Hyunday, pe care anul trecut l-a vândut, cumpărându-şi un Volkswagen Golf. De asemenea, el şi-a cumpărat, împreună cu soţia sa, un teren de 1.000 de metri pătraţi în comuna buzoiană Chiojdu.
George Scutaru a fost jurnalist şi este de mai mulţi ani asociat la o firmă de monitorizare media la care deţine 64 la sută din părţile sociale.
Totodată, Scutaru are datorii la socrul său în valoare de 20.000 de euro, pe care trebuie să le achite până în anul 2020.
Scutaru spune că vrea un nou mandat pentru a-şi continua proiectele începute, considerând că îl recomandă experienţa parlamentară acumulată.
"Am avut ocazia în aceste două mandate să acumulez şi experienta parlamentarului al cărui partid se află la guvernare, dar şi cea rezultată ca partid de opoziţie, iar ambele perspective contribuie la o experienţă în plus. În ceea ce priveşte colegiul de pe Valea Buzăului, am un proiect de infrastructură la care ţin foarte mult şi doresc să-l promovez, şi anume un nou pod peste râul Bâsca, în localitatea Cislău. Este o investiţie estimată la 2,5 milioane de euro, podul aflat pe DN10 aflându-se într-o stare precară, iar întreruperea circulaţiei poate să afecteze zeci de mii de locuitori din ambele judeţe.
De asemenea, doresc să-mi continui activitatea în Comisia de Apărare, în cei opt ani de până acum acumulând o experienţă vastă. Vreau să sprijin MApN în următorii patru ani pentru demararea unor programe de înzestrare care să crească capacitatea de luptă a Armatei Române, iar în plan legislativ este necesară revenirea militarilor în sistemul pensiilor speciale, ţinând cont de specificul misiunii îndeplinite şi, totodată, de o noua legislaţie în domeniul securităţii naţionale", a declarat George Scutaru.
În acelaşi colegiu cu Scutaru va candida, din partea PDL, Ion Coman, actual consilier judeţean. El a candidat în vară din partea PDL pentru Primăria Cislău, dar a pierdut alegerile în favoarea unui social-democrat. Coman deţine o firmă care are o sută de angajaţi.
Valeriu Alecu, deputatul cu şase terenuri
Deputatul Valeriu Alecu, candidat în în Colegiul 4, este la primul său mandat. El a fost ales în 2008 din partea PDL, fiind desemnat apoi membru în Comisia de Agricultură, Silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
În timpul mandatului său, Valeriu Alecu a avut 27 de luări de cuvânt şi 33 de iniţiative legislative dintre care din care 6 concretizate în legi, 12 respinse şi 5 pe ordinea de zi.
Valeriu Alecu deţine împreună cu soţia şase terenuri agricole în suprafaţă de totală de 17.000 metri pătraţi în localităţile Smeeni, Brădeanu şi Ruşeţu, un teren intravilan şi unul forestier. Este proprietarul unei case în Buzău şi al unui autoturism Dacia 1310. Are depozite bancare de peste 100.000 lei şi aproape 27.000 de euro, fiind acţionar la SC Agromec Smeeni, de unde a încasat în 2011 dividende de 64. 597 de lei.
În 2008, când a devenit parlamentar, Alecu avea doar un teren de 5000 de metri pătraţi la Smeeni, casa din municipiul Buzău, pe care o deţine şi acum, şi autoturismul Dacia. De asemenea, avea depozite bancare de 60.000 de lei şi peste 2.000 de euro, dar şi datorii la bănci de 26.000 de lei.
"Mă recomandă pentru un nou mandat experienţa dobândită în Parlament. Faptul că sunt din zonă, dar şi profesional sunt legat de colegiul în care candidez. E un colegiu în mediul rural, profesia mea este de economist, specialitatea economie agrară. Sunt născut în inima colegiului", susţine Valeriu Alecu.
Contracandidatul lui Valeriu Alecu în colegiul 4 este Erland Cocei, în vârstă de 42 de ani.
El este membru PNL din anul 2006.
Cocei lucrează în domeniul bancar, fiind inspector operaţiuni valutare. El este un candidat "de import", adus la Buzău de PNL într-un un colegiu în care PSD a avut pregătit până în ultimul moment un candidat care îşi făcuse campanie în colegiul respectiv şi devenise cunoscut. Este vorba despre tânăra Ionela Dobrică, în vârstă de 23 de ani, fiica unui consilier judeţean, care îşi dorea să candideze. Desemnarea lui Cocei în acest colegiu a generat nemulţumire în rândul social-democraţilor, după cum a recunoscut liderul PSD Buzău, Constantin Boşcodeală.
Senatorul Ion Vasile nu a primit sprijinul PSD Buzău pentru o nouă candidatură şi aşteaptă o decizie de la centru
Senatorul Ion Vasile, membru fondator al PSD şi fost lider al oganizaţiei judeţene Buzău a PSD, îşi doreşte o nouă candidatură în colegiul 3 de Senat, unde a fost ales parlamentar şi în 2008, însă el nu mai este agreat de actualul lider al social-democraţilor buzoieni, Constantin Boşcodeală.
Neînţelegerile dintre Constantin Boşcodeală şi Ion Vasile s-au acutizat în ultimii ani şi au culminat în 2010, când Boşcodeală a reuşit, cu sprijinul liderului PSD Victor Ponta, să preia conducerea organizaţiei judeţene a PSD. Atunci, Ion Vasile a fost suspendat din funcţia de conducere printr-o decizie de la centru, iar la câteva zile senatorul şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în Senat, devenind senator independent. După ce a plecat din PSD, la începutul anului 2011, Ion Vasile a preluat conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Conservator, de unde a plecat după şase luni, din cauza neînţelegerilor în USL Buzău, cu liderul PSD Constantin Boşcodeală.
După ce a părăsit Partidul Conservator, Ion Vasile a preluat organizaţia judeţeană a UNPR, iar primăvara acestui an el a părăsit şi această formaţiune, redevenind senator independent, după ce liderul PDL Buzău, Cezar Preda, s-a autopropus candidat la preşedinţia CJ Buzău.
După negocieri purtate la Bucureşti, Ion Vasile a votat alături de USL moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Boc, în schimbul unei promisiuni a liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta de a-l susţine pentru cel de-al şaselea mandat de senator în Colegiul 3. În aceste condiţii, în campania pentru alegerile locale senatorul Ion Vasile a avut o activitate susţinută în judeţ, sprijinindu-l pe candidatul USL Cristi Bîgiu, şi nu pe candidatul independent susţinut de Constantin Boşcodeală, Victor Mocanu, cel care este preferat acum de conducerea PSD Buzău pentru a candida în colegiul ocupat de Ion Vasile.
După câştigarea alegerilor locale de către Cristi Bigiu, Ion Vasile s-a alăturat grupului senatorial al PSD şi s-a reînscris ca simplu membru în organizaţia comunală Bisoca, deşi preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, nu ar fi vrut să îl accepte în partid. Acum, Ion Vasile aşteaptă ca liderii USL să îşi respecte promisiunea, în timp ce preşedintele PSD Buzău l-a propus drept candidat în Colegiul 3 de Senat pe Victor Mocanu.
Ion Vasile a declarat că decizia finală în privinţa candidaturii sale va fi luată de conducerea USL, care ar trebui să dea un răspuns în următoarele zile. De partea cealaltă, Constantin Boşcodeală susţine că în mod cert Victor Mocanu va candida în Colegiul 3 de Senat, şi nu Ion Vasile.
Pe lista de candidaţi a USL Buzău nu se mai regăşeşte nici Carmen Moldovan, aleasă deputat în 2008 în Colegiul 6, unde candidatul USL este acum Eugen Nicolicea.
Preşedintele executiv al PSD Buzău, Marian Ghiveciu, a declarat că Moldovan va candida pentru un nou mandat de deputat în Dâmboviţa.
"Este opţiunea dumneaei, va candida la Dâmboviţa", a spus Ghiveciu.
Citeşte şi:
ALEGERI PARLAMENTARE în Dolj: 11 din 15 parlamentari vor noi mandate. Surprize:Solomon-candidat PPDD,Geoană-candidat USL
Citeşte şi:
ALEGERI PARLAMENTARE în Arad: Aproape toţi parlamentarii vor un nou mandat. Tot la Arad candidează şi Neamţu şi MRU
Citeşte şi:
ALEGERI PARLAMENTARE în Bistriţa: Oltean, singurul parlamentar ce candidează din nou. Contracandidatul său, un cântăreţ
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ALEGERI PARLAMENTARE în Gorj: Ponta vrea al treilea mandat de deputat. În Gorj candidează şi fostul şef al Spitalului Universitar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe