Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei/ Ce spune referitor la firmele sub acoperire ale serviciilor/ Despre Firea: Sper să nu se ajungă la excluderea ei din PSD

Preşedintele PSD a vorbit, duminică seara, despre serviciile secrete şi acuzaţiile de spionaj care i s-au adus. Liviu Dragnea a spus că respectă ofiţerii SRI, dar nu conducerile instituţiei, din cauza modului în care acestea au acţionat. Social-democratul a adăugat că printre modificările conţinute în legile securităţii naţionale este una care pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire. El a făcut referire şi la conflictul cu Firea: „Au mers cu ideea de a încerca din interior”. În ceea ce priveşte o eventuală pedeapsă pentru primarul Capitalei, şeful PSD a spus că nu este adeptul pedepselor dure şi că speră ca Gabriela Firea să nu fie exclusă din PSD.

Urmărește
5556 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei/ Ce spune referitor la firmele sub acoperire ale serviciilor/ Despre Firea: Sper să nu se ajungă la excluderea ei din PSD

Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei. Acestea au acţionat obscur/ Ce s-ar putea întâmpla cu firmele sub acoperire deţinute de servicii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că respectă ofiţerii SRI, dar nu conducerile instituţiei, catalogând modul în care au acţionat acestea ca fiind "obscur şi subteran". Aceeaşi catalogare a avut-o şi pentru conducerea parchetelor.

"Ce ar pierde SRI? Eu am mare respecte pentru miile de ofiţeri SRI, nu pentru conducere, pentru că aceşti oameni fac o muncă nevăzută a căror rezultate se fac văzute, ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate, conducerile la aceste Serviciu au ieşit din matca constituţională şi au acţionat într-un mod subteran şi obscur. Sigur de ce nu le-ar place să rămână PSD la guvernare? Pentru am anunţat că vrem să modificăm toate legile securităţii naţionale şi vor reveni în matca lor şi nu vor mai putea să facă şi să desfacă parchete, să trimită sentinţe în plic", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la conducerile parchetelor.

"Conducerile parchetelor au ce pierde (n.r.: dacă rămâne PSD la putere) . O putere îgrozitoare pe care au exercitat-o în mod odios, nelegal şi neconstituţional, multi ani şi au o teamă mare de ideea de audit. Ca cineva va face o analiza a abuzurilor care au condus la oameni condamnaţi nevinovaţi, la destine frânte oameni din presă, politcieni, oamnei de afaceri oneşti, parlamentari, aleşi locali, au o teama, pentru că dacă PSD rămâne la guvernare rămâne posibilitatea ca şefii de parchete să fie realizate, nu pe baza unor înţelegeri oculte, ci numiri recomandate de competenţa acelor procurori numiţi şi dorinţa lor de a lucra într-o justiţie corectă", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD: O să discutăm dacă serviciile vor mai avea posibilitatea sau nu să aibă firme sub acoperire

Preşedintele PSD a anunţat că printre modificările conţinute în legile securităţii naţionale este una care pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire.

"Să vorbim despre bugetele serviciilor. Niciodată nu m-am opus şi nu o să mă opun niciodată în a finanţa îndestulător bugetele serviciilor din România, dar a fost bugetul SRI cheltuit într-un mod netransparent. Nu ştiu câţi vor mai fi de acord ca bugetele serviciile să fie aprobate în orb", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a spus că se pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire.

"O să discutăm serios dacă (serviciile -n.r.) vor mai avea posibilitatea sau nu să aibă firme sub acoperire. Gândiţi-vă ce înseamnă o societate economică sub acoperire în competiţie cu una care nu e sub acoperire", a completat Dragnea.

Preşedintele PSD a spus că vrea adoptarea legilor securităţilor naţionale în această sesiune parlamentară.

„M-au condamnat, dar PSD nu cedează”

Liviu Dragnea a făcut o listă a proiectelor care pot fi blocate prin plecarea PSD de la guvernare şi spune că s-a încercat asta prin condamnarea sa şi arestarea unor membri PSD, iar mai nou „au mers cu ideea de a încerca din interior”, adică din partid.

„Poate vi se par plictisitoare dar astea sunt mizele. Legea adopţiilor, legile justiţiei, Codul civil, cele două coduri penale, codul administrative care a fost atacat, acum se întoarce, legea offshore, referendumul pentru familie care noi am stabilit să se întâmple pe 7 octombrie, anularea protocoalelor pe care avem de gând să le facem prin lege sau prin ordonanţă, proiecte pe parteriatul public-privat, canalul Dunăre, autostrada Lugoj (…) Autostrada Târgu-Neamţ-Iaşi-Ungheni. Toate acestea în această toamnă şi în primele trei luni ale anului viitor se semnează contractele. Fiecare are termen, de un an, de mai mulţi. Contractarea sistemului de irigaţii, legea vânzării terenurilor urmează să o finalizăm în această sesiune. Deja s-a vândut foarte mult la străini şi încercăm să stopăm asta, dacă ne tot iau alţii pământul, rămânem chiriaşi la noi în casă. Avem deja nouă soiuri la care sunt producţii record istoric şi câteva pe primul loc în Europa, ceea ce nu a mai fost în România. Un fond pentru dezvoltarea staţiunilor balneare, care sunt praf în România, fond care va fi destinat pentru coompanii şi adminsitraţia locală, scăderea TVA la turism”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai pus pe listă se află legea lobby-ului şi comisia pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Strategia de dezvoltare România 2040, e ava fi prezentată Parlamentului şi aprobată. Centrul de excelenţă. Am decis să se înfiinţeze aceste centru şi 100 de copii care termină liceul să intre la acest centru şi să aibă o bursă de 10.000 de euro. Centrul acesta care urmează să se implementeze va face ca România să aibă o grupare de tineri foarte deştepţi. O să gândim condiţii pentru ca o parte din ce acumulează în acest centru să lase în România, dar dacă se vor pregăti şi vor fi foarte bine dotari managerial şi intelectual, majoritatea vor dori să rămână în România. Legea lobby-ul. Ea e gata, urmează să intre în procedură parlamentară. Start-up Nation. Comisia pentru combaterea evaziunii fiscale. Deja au început să apară primele rezultate”, a mai spus Dragnea, la Antena 3.

„Pentru nu a continua acest program care abia la jumătate, au început cu atacuri, m-au demonizat, dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea, m-au condamnat, au încercat cu dosare, au încercat cu cătuşe, la mulţi membri PSD au încercat cu promisiuni mieroase, acum au mers cu ideea de a încerca din interior. Probabil o să mă întrebaţi de doamna Firea”, a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea: Nu am cum să spionez pe nimeni, n-am serviciu propriu de spionaj

Liderul social-democrat a declarat, referitor la acuzaţiile de spionaj pe care i le-a adus Gabriela Firea, că nu are cum să spioneze pe cineva pentru că nu are un serviciu propriu de spionaj, precizând că în MAI lucrează oameni serioşi.

"Eu am aflat-o la televizor în săptămâna asta (situaţia asta tensionată – n.r.). Sigur, nu vreau să fiu decât serios, dar domnule, eu nu pot să spionez pe nimeni pentru că nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de informaţii, nici eu, nici partidul, nici altcineva. Astea sunt prostii, credeţi că structuri din MAI, unde lucrează oameni serioşi, pot să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Dar eu încerc să nu răspund la atacuri personale. În acelaşi timp nu pot să nu iau apărarea colegilor de partid şi a miniştrilor şi a Guvernului în ansamblu. Nu pot să nu iau apărare când apar acuzaţii la adresa Guvernului. De-a lungul lunii au fost discuţii cu miniştri, cu doamna primar, s-au făcut comisii mixte. S-au întâlnit şi cu câteva zile înainte de CEx", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a mai spus că au existat discuţii referitoare la Centura Capitalei, nu cum a susţinut edilul.

"Ba da cunoaşte (Gabriela Firea – n.r.), a fost implicată şi tot a participat la întâlniri. Au fost communicate săptămâna asta. S-a modificat hotărârea de consiliu general. În ceea ce priveşte Centura Capitalei au fost numeroase întâlniri, am citit comunicatul MInisterului Transporturilor. Am vorbit cu ministrul şi mi-a spus că se încearcă să se găsească nişte răspunsuri la întrebări constituţionale, să vedem dacă o autoritate lcoală poate deţine un drum pe teritoriul unei localităţi", a completat Dragnea.

Reacţia liderului PSD vine după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat că ar spiona-o.

"Am informaţii certe că (Liviu Dragnea -n.r.) mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, îmi urmăreşte chiar clădirea primariei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de către dumnealui, mă refer la Liviu Dragnea, să fie întrebaţi de ce au fost la mine, dacă punem ceva la cale. Noi nu puneam nimic la cale. Aveam discuţii absolut normale despre administraţia publică locală, nu conspiram politic. Unii sunt colegi de partid, alţii sunt oameni care au legătură cu partidul sau cu domnia sa, dar nu sunt membi şi mi s-a părut şocant că în loc să fiu chemată să discutăm, să analizăm , aşa cum a spus presei, s-a gândit că este mai bine să continue toată această stratagemă, să ascundem sub preş argumentele şi practic să ne comportăm exact ca cei pe care oficial îi detestă. Spunea că sunt oameni în anumite zone care luptă inegal, care folosesc informaţii fără ca sursa sau calea de obţinere să fie legală. Altfel nu pot să înţeleg cum de a recurs la această metodă, de a pune oameni, mă întreb de unde? Oare tot de la doamna Carmen Dan, care să supravegheze clădirea Primăriei, casa mea?", a declarat Gabriela Firea.

Politicianul anunţă că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat protestele din extern

Dragnea a declarat că în zilele următoare vor fi făcute publice informaţii ce arată că protestele din 10 august au fost finanţate şi din extern, iar protestatarii au fost bine organizaţi, încercându-se o lovitură de stat.

"Eu zic ca PSD să rămână la guvernare, că aşa m-am angajat în 2016. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid? Sigur, a apărut o supărare cu doamna Carmen Dan, dar măcar altcineva să susţină demiterea ei. Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am şi spus doamnei Firea inaite de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea. Nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august instituţiile statului nu au acţionat ilegal, Jandarmeria a intervenit respectând regulamentele", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a afirmat că s-a încercat o lovitură de stat, iar mişcarea a fost finanţată.

"Dar PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan, spunând că PSD le-a adus celor violenţi pietre din caldarâm. Au fost proteste finanţate şi din extern. Eu am auzit că vor ieşi săptămâna viitoare. Eu nu m-am folosit niciodată de zvonuri. E mai puţin important de unde (am auzit – n.r.). Vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi paramilitar, că au provocat întotdeauna jandarmii, au încercat să intre prin forţă în Guvern. Asta a fost o lovitură de stat", a mai spus Dragnea.

Citeşte continuarea, despre pedeapsa care i-ar putea fi aplicată Gabrielei Firea şi ideea amnistiei, în pagina 2:

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici