Fechet anunţă finanţări în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă, miercuri, lansarea a două noi programe finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, respectiv investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd şi investiţii destinate producţiei de compost pe bază de gunoi.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului Fechet anunţă finanţări în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd

Sursa foto: Facebook

„Vom lansa două noi programe finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd şi investiţii destinate producţiei de compost pe bază de gunoi de grajd şi alte deşeuri agricole compostabile. Primul program vizează dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd şi al altor deşeuri agricole compostabile. Cea de-a doua investiţie vine în sprijinul unităţilor administrativ – teritoriale, pentru a reduce povara depozitării gunoiului de grajd şi a altor deşeuri compostabile”, anunţă Mircea Fechet.

Ministrul Mediului a vizitat ferma Afiliu, din judeţul Buzăuocazier cu care a semnat şi trimis la Monitorul Oficial ghidurile de finanţare pentru două Programe - unul în valoare de 20 de milione de euro, pentru finanţarea de instalaţii de producere a curentului electric şi a biogazului din gunoi de grajd şi al doilea - prin care sunt finanţate platforme pentru compostarea deşeurilor biodegradabile, în special a gunoiului de grajd.

„Pe 31 iulie va începe efectiv perioada în care se depun aceste proiecte. Finanţăm 90% din valoarea acestora şi până la 4 milioane de euro pentru fiecare proiect de producere a energiei electrice sau a biogazului, respectiv până la 1,2 milioane de euro pentru fiecare proiect pentru platformele de gunoi de grajd. Ferma Afiliu a ales deja să folosească două biodigestoare, o măsură benefică din punct de vedere economic, pentru fermă, dar şi pentru că o astfel de investiţie înseamnă un mediu mai sănătos pentru fiecare dintre noi”, încheie Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici