Guvernul dispune suspendări şi amânări ale sancţiunilor privind utilizarea aparatelor de marcat

  • Suspendări şi amânări ale sancţiunilor privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale au fost adoptate joi de Guvern printr-o Ordonanţă de Urgenţă.
  • Această măsură vine ca răspuns la propunerile mediului de afaceri şi are scopul de a simplifica reglementările în domeniu.
Urmărește
98 afișări
Imaginea articolului Guvernul dispune suspendări şi amânări ale sancţiunilor privind utilizarea aparatelor de marcat

Guvernul dispune suspendări şi amânări ale sancţiunilor privind utilizarea aparatelor de marcat

Printre modificările aduse de noua Ordonanţă de Urgenţă se numără şi exceptarea de la obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale pentru încasările provenite din activităţile de servicii de încărcare a vehiculelor electrice, în cazul în care plăţile se efectuează exclusiv prin automatele comerciale cu carduri de credit/debit sau aplicaţii de tip portofel electronic.

De asemenea, ordonaţa dispune suspendarea aplicării sancţiunilor pentru operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau servicii prin automatele comerciale ce acceptă plăţi cu cardul, până la 31 decembrie 2024. Aceasta include suspendarea penalizării pentru cei care au contracte active pentru achiziţionarea aparatelor necesare, având termen de livrare până la aceeaşi dată.

Suplimentar, s-a decis şi amânarea aplicării sancţiunilor pentru emiterea bonurilor fiscale fără codul de identificare al beneficiarului şi alte date esenţiale, valabilă până la 1 septembrie 2025. Aceasta vizează bonurile fiscale emise fără cod QR care să conţină informaţiile necesare.

Aceste modificări sunt justificate prin complexitatea procesului de fiscalizare, având în vedere că în prezent există peste 100.000 de echipamente aflate în exploatare, ceea ce îngreunează tranziţia către noile reglementări fiscale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici