- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (11.10.2015, 18:58)
- Vasile Măgrădean ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Cabină de vot roşie în garajul unui lider PSD Cluj. Alegător: Dacă nu votăm, se pun ei şefi - GALERIE FOTO
Social-democraţii din Apahida votează noul preşedinte într-o cabină amenajată în garajul primarului, care i-a "îmbrăcat" pereţii în pânză roşie şi a pus o perdea tot roşie. Un alegător spune că votul e important fiindcă altfel liderii "se pun ei şefi" şi că "dacă erau 2-3 candidaţi era ură între ei".
Urmărește
1091 afișări
REPORTAJ: Cabină de vot roşie în garajul unui lider PSD Cluj. Alegător: Dacă nu votăm, se pun ei şefi (Imagine; Mediafax Foto/AFP)
În judeţul Cluj, peste 11.000 de membri ai PSD sunt aşteptaţi să voteze preşedintele partidului în cadrul scrutinului intern, în secţii de vot amenajate acasă la liderii de filiale sau la cămine culturale.
În comuna Apahida, social-democraţii votează în secţia amenajată în garajul casei primarului, care este şi preşedintele filialei PSD.
Preşedintele PSD Apahida, Grigore Fati, a amenajat secţia de votare la el acasă, în propriul garaj, unde a improvizat o cabină de vot din bare de metal cu pereţi de carton, îmbrăcaţi în pânză de culoare roşie, căreia i-a adăugat o perdea de aceeaşi culoare, iar lângă ea a pus o urnă dintr-o cutie de carton. Într-o încăpere de lângă garaj a instalat comisia electorală locală, unde membrii de partid primesc buletinele de vot, dar şi chestionarele trimise de la Bucureşti care trebuie completate şi care cuprind întrebări despre PSD, despre măsurile pe care le propune partidul sau Guvernul Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
”M-am gândit să fac acasă secţia de votare pentru alegerile interne din PSD pentru a nu implica personal din administraţia locală a comunei Apahida şi a avea, astfel costuri cât mai mici. Dacă am fi închiriat căminul cultural, trebuia să ţinem un angajat pe perioada desfăşurării scrutinului. Am făcut şi economii, chiria s-ar fi ridicat la peste 600 de lei. Acasă la mine este şi sediul PSD Apahida, iar majoritatea membrilor ştiu unde să vină la votare”, a spus Fati.
PSD Apahida a pregătit şi o urnă mobilă, folosită pentru a aduna voturile membrilor de partid care nu se pot deplasa la secţia de votare din casa primarului sau care locuiesc în satele aparţinătoare şi nu au maşină.
În încăperea de lângă garaj, se ţin şi şedinţele PSD Apahida şi alte activităţi de partid.
”Scrutinul intern îl consider o oportunitate pentru a ne verifica ataşamentul membrilor de partid la organizaţie, de a intra în contact cu membrii partidului. Ne dă ocazia să stăm de vorbă cu membrii de partid, să le ascultăm doleanţele, iar ei pot să îşi spună păsurile. Cel mai mare câştig al acestui scrutin este că se ia pulsul membrilor, pentru prima dată aceştia sunt consultaţi în privinţa alegerii preşedintelui”, a mai spus Fati.
PSD Apahida are 410 membri, dintre care peste 30 votaseră până la ora 13.
Adriana este membră de partid de o lună şi a venit printre primii acasă la primarul din Apahida să voteze cu Liviu Dragnea.
”Ideea de a vota pentru preşedintele PSD mi se pare foarte bună. Am completat şi un chestionar, este util pentru conducere”, spune femeia.
Un alt membru al PSD Apahida, Ioan Buzan, membru al partidului de la înfiinţare, a venit împreună cu soţia, şi susţine că a votat pentru ”bunăstarea comunei şi pentru un nou lider”.
”Dacă nu contribuim fiecare, se pun ei şefi. Votăm preşedinte Liviu Dragnea. E bine că ne spunem şi noi părerea. Cred că Dragnea ar fi un bun preşedinte. Dacă ar fi fost doi-trei candidaţi ar fi fost o ură între ei, mai bine unul”, crede Buzan.
La Chinteni, oamenii din nouă sate au votat în casele consilierilor locali, apoi urnele mobile de aici au ajuns în centrul de comună
În comuna Chinteni, secţia de votare a fost amenajată în căminul cultural pentru care organizaţia locală a PSD a plătit o chirie de 150 de lei şi unde a fost instalată o cabină de vot. În Chinteni sunt aşteptaţi să voteze 365 de membri social-democraţi.
”S-a votat şi pe liste suplimentare, sunt tineri din Cluj-Napoca, deveniţi locuitori al comunei Chinteni şi care au votat aici. În cele nouă sate aparţinătoare, oamenii au votat acasă la consilierii locali, iar aceştia au adus voturile în urne mobile la căminul cultural şi le-am introdus în urna mare. Nu era firesc să aducem cetăţenii de la 22 de kilometri distanţă în centrul de comună”, a spus preşedintele PSD Chinteni, Lucia Suciu, care este şi primar al comunei.
Aceasta consideră că alegerile interne sunt şi un exerciţiu pentru alegerile de anul viitor şi înseamnă ”o acţiune benefică pentru PSD, pentru că se ţine legătura cu membrii de partid”.
La căminul cultural din Chinteni a votat şi Rovin Bâlc, care l-a bifat pe Liviu Dragnea pe buletinul de vot.
”Este o idee bună, pentru că avem nevoie de un preşedinte pe care îl alegem toţi, nu doar Congresul. Suntem băgaţi în seamă şi noi, membrii de rând”, a spus acesta.
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache, a anunţat, duminică după-amiază, că prezenţa la alegerile interne din PSD a fost, la ora 16.00, de 64,85%, precizând că cea mai mare prezenţă se înregistrează în Olt, Dolj şi Maramureş, în timp ce prezenţa cea mai slabă s-a înregistrat la Cluj.
Social-democraţii votează, duminică, într-un scrutin intern, între orele 8.00 şi 20.00, pentru alegerea preşedintele partidului, singurul candidat fiind Liviu Dragnea, actualul preşedinte interimar al partidului. Sunt aşteptaţi la urne aproape 533.000 de membri PSD din ţară, dar şi din străinătate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ALEGERI în PSD. Dragnea, unic candidat: "Se încheie un ciclu politic, este prima probă într-un minim exerciţiu de democraţie" / Ponta şi Iliescu vorbesc despre continuitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe