- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Advertorial / Proceduri complexe de cardiologie intervenţională, care salvează vieţi
Proceduri complexe de cardiologie intervenţională, care salvează vieţi
Mult timp, operaţia pe cord deschis a fost singura opţiune de tratament pentru unele afecţiuni cardiovasculare severe. Din fericire, în prezent există proceduri de cardiologie intervenţională, care permit un tratament minim invaziv, eficace şi sigur, cu risc redus de complicaţii şi recuperare rapidă. Aceste intervenţii avansate pot salva viaţa persoanelor cu anevrism de aortă, stenoză aortică, defecte cardiace congenitale şi alte afecţiuni grave ale inimii şi vaselor de sânge.
Procedurile structurale de cardiologie intervenţională se efectuează endovascular, prin introducerea unui cateter printr-o arteră, cel mai frecvent la nivelul membrelor inferioare. În comparaţie cu chirurgia clasică, această abordare prezintă avantaje semnificative pentru pacient, crescând speranţa de viaţă, deoarece intervenţiile chirurgicale deschise la nivelul inimii şi vaselor mari de sânge au un risc crescut de complicaţii.
În prezent, anevrismul de aortă poate fi tratat endovascular, prin procedurile TEVAR sau EVAR. TEVAR, adică tratamentul endovascular al anevrismului de aortă toracică, implică montarea unei endoproteze în aorta toracică. În cazul EVAR, această proteză este fixată la nivelul aortei abdominale. Endoprotezele au rolul de a susţine peretele aortei, permiţând un flux sanguin normal, sau de a izola anevrismul, prevenind astfel ruperea acestuia, cu complicaţii potenţial fatale.
O altă procedură performantă de cardiologie intervenţională este TAVI - implantarea transcateter a valvei aortice. Intervenţia constă în implantarea unei proteze valvulare aortice, prin abord transcutanat femural, pentru a înlocui valva cardiacă afectată de stenoza aortică, asigurând astfel funcţionarea normală a inimii.
Şi unele malformaţii cardiace congenitale pot fi tratate prin proceduri intervenţionale. Închiderea defectului septal atrial (DSA) şi închiderea foramen ovale patent (FOP) implică astuparea unor orificii prezente din naştere în pereţii care separă camerele inimii. Intervenţia constă în introducerea, cu ajutorul unui cateter, a unui dispozitiv care închide orificiul, redând circulaţia normală a sângelui la nivelul cordului.
Procedeul MitraClip, o altă intervenţie endovasculară, permite tratamentul endovascular al valvei mitrale degenerate, care provoacă regurgitare mitrală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Această procedură este indicată mai ales pacienţilor care prezintă riscuri prea mari pentru o operaţie pe cord deschis. MitraClip este un dispozitiv similar unei cleme, care apropie cele două clapete ale valvei mitrale, pentru a le face să se închidă mai bine.
În Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, medicii experimentaţi, supraspecializaţi în cardiologie intervenţională, realizează cu succes proceduri structurale complexe pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare.
În funcţie de indicaţia medicală stabilită, în Departamentul de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Clinic SANADOR pot fi efectuate şi alte intervenţii endovasculare, precum angioplastii şi aterectomie. Toate intervenţiile sunt desfăşurate cu ajutorul angiografelor Philips Azurion 7, Spitalul Clinic SANADOR fiind singurul spital privat din ţară care deţine două echipamente ultraperformante de acest fel.
La Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate şi intervenţii hibride, care combină cardiologia intervenţională cu chirurgia cardiovasculară. Acest lucru este posibil datorită dotărilor de excepţie – bloc operator complet digitalizat, dedicat intervenţiilor de chirurgie cardiovasculară, şi Secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă Cardiovasculară, acreditată ca secţie ATI de categoria I, cu nivel de competenţă extinsă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate