- Home
- Sănătate
- (17.02.2024, 16:37)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alimentele-cheie recomandate de un expert Harvard pentru sănătatea creierului şi lupta împotriva bolii Alzheimer
- Optând pentru surse de proteine slabe precum somonul, tonul, ouăle şi tofu-ul, bogate în vitaminele B şi D, se reduc riscurile de boli cardiace şi de creştere a colesterolului, contribuind astfel la prevenirea demenţei.
- Consumul de pâine integrală, orez brun şi quinoa, surse de vitamina B, este asociat cu o reducere cu 40% a riscului de dezvoltare a bolii Alzheimer conform unor studii recente.
- Includerea în dietă a legumelor verzi precum spanacul şi varza kale, bogate în nutrienţi precum luteina şi acidul folic, este benefică pentru sănătatea creierului şi poate contribui la prevenirea declinului cognitiv.
Urmărește
71523 afișări
Alimentele-cheie recomandate de un expert Harvard pentru sănătatea creierului şi lupta împotriva bolii Alzheimer
Alimentele pe care le consumăm joacă un rol critic în sănătatea creierului şi pot influenţa semnificativ riscul de a dezvolta boala Alzheimer, scrie CNBC. Un specialist în neurologie instruit la Harvard, Lisa Genova, susţine dieta MIND (Mediterranean Intervention for Neurodegenerative Delay), concepută pentru a reduce declinul cognitiv odată cu înaintarea în vârstă. Dar nu trebuie să respectaţi perfect această dietă. Un studiu a arătat că persoanele care au urmat-o doar moderat şi-au redus riscul de Alzheimer cu 37%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Iată patru alimente cheie pentru susţinerea sănătăţii creierului:
1. Proteinele slabe: Reducerea grăsimilor saturate găsite în carnea roşie este crucială pentru combaterea factorilor de risc modificabili precum colesterolul ridicat şi bolile cardiace. Optaţi pentru proteine slabe precum somonul, tonul, ouăle şi tofu-ul, bogate în vitaminele B şi D, esenţiale pentru prevenirea demenţei.
2. Cerealele integrale: Alegerea opţiunilor de cereale integrale precum pâinea, orezul brun şi quinoa în locul celor procesate furnizează vitamina B şi reduce riscul de Alzheimer cu 40%, conform studiilor recente.
3. Verdeţurile: Încorporarea legumelor precum spanacul şi varza kale în dieta zilnică furnizează nutrienţi ce stimulează creierul, cum ar fi luteina şi acidul folic. Puteţi prepara salate cu ingrediente precum roşii coapte, avocado şi nuci pentru a adăuga gust şi nutrienţi.
4. Nucile şi seminţele: Bogate în acizi graşi omega-3, cruciali pentru sănătatea celulelor creierului, nucile, seminţele şi uleiurile vegetale precum uleiul de seminţe de in sunt adăugiri esenţiale la dietă. Smoothie-urile cu ingrediente precum seminţele de chia, seminţele de in şi spanacul sunt modalităţi delicioase de a incorpora aceşti nutrienţi.
Pentru a face dieta MIND sustenabilă, gândiţi-vă la ea ca la un meniu flexibil în loc de un regim restrictiv. Accentuaţi alimentele sănătoase pentru creier, minimalizând opţiunile mai puţin benefice. Adoptând această abordare ca stil de viaţă în loc de o dietă temporară, puţeţi să vă prioritizaţi sănătatea creierului şi puteţi reduce eficient riscul de declin cognitiv.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Patru proteine din sânge prezic riscul cu până la 10 ani înainte de debutul simptomelor demenţei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe