- Home
- Sănătate
- (13.11.2024, 15:35)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astăzi este Ziua Mondială a Bunătăţii, valoarea despre care se spune că poate schimba lumea
- Într-o lume în care vorbele strigate, ameninţările şi violenţa la toate nivelurile par să aibă pretul, Ziua Mondială a Bunătăţii ne reaminteşte că a fi amabil este necesar pentru a declanşa schimbarea.
- Această zi, care este sărbătorită în întreaga lume pe 13 noiembrie, nu este doar o oportunitate de a face un gest unic de amabilitate.
- Este o conştientizare a impactului pe care bunătatea îl poate avea asupra vieţii noastre şi a celorlalţi.
Urmărește
293 afișări
Ştiinţa confirmă că bunătatea are beneficii extraordinare pentru sănătate şi pentru bunăstare.
Potrivit cercetărilor Asociaţiei Americane a Inimii, cei care practică frecvent acte de bunătate au mai puţine şanse de a dezvolta hipertensiune arterială şi au o incidenţă mai mică a bolilor cardiovasculare.
A fi amabil activează eliberarea de oxitocină, cunoscută sub numele de hormonul iubirii, care ajută la reducerea tensiunii arteriale şi la îmbunătăţirea sănătăţii inimii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Alte cercetări, publicate de Journal of Psychosomatic Research, evidenţiază faptul că bunătatea, atât în a oferi cât şi în a primi, întăreşte sistemul imunitar, făcând organismul mai rezistent la infecţii.
Efectul calmant al oxitocinei reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, îmbunătăţind astfel capacitatea organismului de a se apăra împotriva bolilor.
Bunătatea şi sănătatea mintală
A fi amabil are, de asemenea, efecte benefice profunde asupra sănătăţii mintale. Un studiu publicat în Psychological Science a evidenţiat că persoanele care efectuează în mod regulat acte de bunătate experimentează o creştere a fericirii şi a satisfacţiei personale.
Acest lucru se datorează faptului că bunătatea activează centrii plăcerii din creier, producând endorfine şi dopamină, neurotransmiţători asociaţi cu bunăstarea şi cu buna dispoziţie.
Nu întâmplător, bunătatea este adesea asociată cu un zâmbet, expresia facială prin excelenţă pregătitoare pentru buna dispoziţie. În plus, bunătatea promovează conexiunea socială, reducând sentimentele de izolare şi sporind sprijinul emoţional.
Într-un studiu realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health s-a constatat că oamenii amabili au relaţii sociale mai puternice şi un sentiment mai mare de apartenenţă, reducând astfel riscul de anxietate şi dedepresie.
Puterea bunătăţii
Bunătatea este contagioasă. Potrivit unui studiu de la Universitatea din California, Riverside, observarea unui act de bunătate poate stimula dorinţa de a face acelaşi lucru din partea celor îl care urmăresc.
Acest lucru creează un efect de domino care se poate răspândi în comunităţi întregi, ducând la formarea unei societăţi mai empatice şi mai susţinătoare. Într-o eră în care vorbim adesea despre bunăstare şi fericire ca obiective de neatins, poate că soluţia este mai simplă decât credem.
Bunătatea, după cum arată aceste studii, are potenţialul de a schimba nu numai vieţile noastre, ci şi pe cele ale oamenilor din jurul nostru. Un zâmbet, un gest de ajutor, un cuvânt bun: fiecare dintre aceste mici gesturi poate crea un impact pozitiv, aducându-ne mai aproape de construirea unei lumi mai sănătoase şi mai paşnice pentru toată lumea, sunt convinşi experţii.
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe