Boala rară de care suferă o tănâră în vârstă de 25 de ani: lacrimile îi provoacă răni şi bea doar lapte

Tessa Hansen-Smith suferă de afecţiunea rară, alergie la apă - urticarie acvagenă, ceea ce înseamnă că apa îi provoacă erupţii cutanate severe, simptome care îi fac viaţa un calvar.

Urmărește
1026 afișări
Imaginea articolului Boala rară de care suferă o tănâră în vârstă de 25 de ani: lacrimile îi provoacă răni şi bea doar lapte

O tănără din California suferă o boală rară, alergie la apă: ce este şi ce simptome provoacă

Chiar poţi fi alergic la apă? Povestea Tessei Hansen-Smith, o tânără de 25 de ani din Fresno, California, care spune că trăieşte un calvar zilnic de la vârsta de 8 ani, face înconjurul lumii.

Ea ar fi printre cele 250 de oameni din lume care suferă de o formă rară şi gravă de urticarie acvagenă: o alergie de contact care provoacă erupţii cutanate, roşeaţă şi mâncărimi intense.

Transpiraţia şi lacrimile ei pot provoca, de asemenea, răni şi vânătăi, iar femeia mai spune că nu poate să bea sau să facă duş, evitând pe cât posibil contactul direct cu apa.

Povestea Tessei: bea lapte şi foloseşte şampon uscat

În mod logic, o intoleranţă la apă de această amploare necesită schimbări semnificative ale stilului de viaţă. Tessa vorbeşte despre zilele ei pe Instagram având contul Livingwaterless şi menţionează că trebuie să evite orice fel de activitate care ar putea să o facă să transpire sau să se murdărească.

De asemenea, trebuie să fie atentă la tot ceea ce atinge sau mănâncă, având în vedere că orice aliment cu un conţinutul ridicat de apă provoacă o senzaţie de arsură în gură şi stomac. Şi, drept urmare, bea în mare parte lapte, foloseşte şampon uscat, şerveţele umede şi deodorant pentru curăţarea zilnică.

O altă provocare majoră cu care se confruntă este scepticismul în jurul stării sale. Oamenii se îndoiesc adesea de alergia ei şi ea a povestit, de asemenea, cazuri de agresiune în campusul universitar din Davis, California, unde unii au mers atât de departe încât i-au testat alergia stropind-o cu apă.

Ea a început o campanie de strângere de fonduri pe GoFundMe pentru a-şi plăti tratamentele farmaceutice şi spitaliceşti, care, oricum, în Statele Unite sunt toate gratuite.

Ce este urticaria acvagenă

Perofesorul Pietro Quaglino, directorul Clinicii de Dermatologie a Universităţii din Torino, care în cariera sa de peste 20 de ani a întâlnit pacienţi cu această patologie, declară. „Urticaria acvagenă este o afecţiune dermatologică caracterizată prin apariţia de mâncărime şi erupţii cutanate în urma contactului cu apa, fierbinte, rece sau ambele. Este o afecţiune rară, care afectează mai mult de 250 de oameni din lume, chiar dacă simptomele şi consecinţele sunt cu siguranţă mai puţin impactante decât cele relatate de această americancă”.

Datele epidemiologice arată că una din 5 persoane are cel puţin un episod de urticarie pe parcursul vieţii, cu un vârf între 20 şi 40 de ani şi o frecvenţă mai mare la femei. Apa este principalul constituent al corpului uman şi reprezintă peste 60% din greutatea corpului nostru. 

Dar dacă suferi de urticarie acvagenă, nici măcar nu poţi bea apă? „Acest lucru nu este specificat în niciun caz clinic în literatură. Disconfortul se manifestă pe piele, după un contact prelungit precum un duş sau o baie. Apoi, severitatea simptomelor poate varia de la uşoară la gravă, dar nu există contraindicaţii. la nivel alimentar”, continuă expertul.

Nu este exclus ca, în cauză de faţă, fata să fi dezvoltat un fel de fobie pentru apă, în condiţiile în care are acest tip de reacţie pe piele de multă vreme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici