- Home
- Sănătate
- (13.05.2023, 07:43)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperirea chinezilor: alimentele prăjite cresc riscul de anxietate şi de depresie
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Zhejiang, aceste alimente produc substanţe chimice dăunătoare sănătăţii mintale.
Urmărește
1400 afișări
Descoperirea chinezilor: alimentele prăjite cresc riscul de anxietate şi de depresie
Mâncarea prăjită a fost întotdeauna o tentaţie delicioasă de ţinut sub control: pe atât de bună, pe atât de riscantă pentru sănătatea oamenilor.
Un studiu recent al Universităţii Zhejiang, China, bazat pe date din Regatul Unit, a evidenţiat modul în care alimentele prăjite pot afecta şi sănătatea mintală a oamenilor, crescând riscul de a suferi de anxietate şi de depresie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Studiul s-a concentrat asupra modului în care procesul de prăjire poate modifica compoziţia nutriţională a alimentelor, producând substanţe chimice dăunătoare sănătăţii.
Acrilamida, luată în vizor
Acrilamida a fost legată de obezitate, sindrom metabolic şi tulburări neurologice. De altfel, studiul afirmă că expunerea cronică la această substanţă afectează negativ metabolismul sfingolipidelor şi fosfolipidelor, care joacă un rol cheie în dezvoltarea simptomelor anxioase şi depresive.
De fapt, acrilamida a indus neuroinflamaţie şi a afectat permeabilitatea barierei hemato-encefalice. Prin urmare, cercetătorii au evidenţiat modul în care acrilamida declanşează aceste mecanisme de anxietate şi depresie.
De ce ar trebui redusă
Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanţă este considerată cancerigenă şi ar trebui redusă în conformitate cu Directiva UE (UE) 2017/2158, care este în vigoare încă de la începutul anului 2018.
Producătorii de alimente, precum şi restaurantele şi operatorii de fast-food trebuie să ia măsuri pentru a îndeplini cerinţele şi pentru a evita problemele la monitorizarea alimentelor.
Date din Marea Britanie
Cercetătorii au analizat date de la 140.728 de persoane din Marea Britanie, concentrându-se pe corelaţia dintre consumul de alimente prăjite şi incidenţa anxietăţii şi a depresiei pe o perioadă medie de 11 ani, identificând 8.294 de cazuri de anxietate şi 12.735 de depresie.
Cercetările au arătat că cei care consumau mai mult de o porţie de mâncare prăjită pe zi aveau un risc cu 12% mai mare de a dezvolta tulburări de anxietate şi un risc cu 7% mai mare de depresie.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe