Elemente din dormitor care pot perturba somnul. Sfaturile specialiştilor

  • Uneori, lucrurile mărunte sunt cele care ne ţin treji, spune Sam Wylie-Harris.
  • Sunt şanse ca patul să vă perturbe confortul, declanşând acele dureri şi afecţiuni obositoare.
Urmărește
10195 afișări
Imaginea articolului Elemente din dormitor care pot perturba somnul. Sfaturile specialiştilor

Elemente din dormitor care pot perturba somnul. Sfaturile specialiştilor

Experţii fac lumină asupra a ceea ce ar putea să vă împiedice să vă bucuraţi de un somn de calitate, în propriul pat:

1. Este patul o capcană de praf?

Ora de culcare vine cu strănuturi şi şuierături? Astmul şi alergiile pot fi declanşate în timpul nopţii de acumularea de praf şi acarieni în saltea şi lenjeria de pat", avertizează Mary Love, şefa departamentului de produse şi inovaţii de la Simba.
 
O curăţenie completă de primăvară poate îmbunătăţi situaţia, spune Love, împreună cu un protector de saltea pentru a diminua numărul de potenţiali alergeni.
 
În plus, Victoria Cedeno, specialist de marcă pentru Zinus, spune că puteţi îmbunătăţi şi mai mult calitatea aerului din dormitorul optând pentru lenjerie de pat hipoalergenică, potrivit Independent.
 
„Păstraţi patul, şi restul camerei, cu cât mai puţin praf posibil prin aspirarea regulată", recomandă Cedeno. „În plus, păstrarea plantelor de interior în jurul dormitorului ajută, de asemenea, la îmbunătăţirea calităţii aerului, deoarece acestea pot acţiona ca purificatoare naturale de aer”.
 
„Deschiderea ocazională a unei ferestre este, de asemenea, utilă, permiţând aerului proaspăt să pătrundă în cameră", sugerează Cedeno.

2. Aveţi probleme cu spatele? Ar putea fi de vină salteaua.

Suprafeţele de dormit uzate, lăsate sau inegale înseamnă că greutatea corpului devine mai puţin uniform distribuită, spune Love, iar acest lucru poate duce la dureri de spate şi rigiditate.
 
Majoritatea producătorilor de saltele recomandă înlocuirea saltelei la fiecare opt până la 10 ani, pe bună dreptate", adaugă ea.
 
Într-adevăr, Cedeno spune că investiţia într-o saltea bună va susţine un somn de bună calitate, noapte de noapte.
 
O saltea din spumă cu memorie este una dintre cele mai bune investiţii pentru oricine se luptă cu un somn slab. Materialul se mulează pe forma corpului, oferind o eliberare excelentă a presiunii pentru spate şi articulaţii”.
 
„Acest lucru ajută corpul să obţină cel mai profund şi mai odihnitor somn, oferind mai multă energie în timpul zilei şi o sănătate generală mai bună", spune Cedeno.
 
Saltelele din spumă cu memorie sunt, de asemenea, mai durabile şi mai rezistente, adaugă ea, deoarece materialul nu se lasă ca o saltea cu arcuri.

3. Prea cald pentru a fi confortabil

Te trezeşti trezindu-te transpirat? Transpiraţiile nocturne pot fi cauzate de un dormitor supraîncălzit, o noapte de băutură, o masă mare, o boală virală sau schimbări hormonale, cum ar fi menopauza", spune Love.
 
Ea continuă: „Este o idee bună să ţineţi o fereastră deschisă pentru ventilaţie şi să alegeţi o saltea cu reglare a temperaturii. Căutaţi saltele realizate cu materiale respirabile şi tehnologii specifice concepute pentru a vă menţine mai rece în timp ce dormiţi”.

4. Perna susţine poziţia de somn?

După cum subliniază Love, perna poate face diferenţa în ceea ce priveşte gâtul şi confortul tău general.
 
Atunci când alegeţi o pernă, Cedeno spune că este important să vă asiguraţi că o cumpăraţi pe cea potrivită. „Alegeţi o pernă care oferă suficient sprijin pentru a vă legăna gâtul şi pentru a vă menţine capul şi coloana vertebrală aliniate în timpul somnului”.
 
Ea spune că pernele din spumă cu memorie ar putea fi soluţia, deoarece acestea se mulează pe forma corpului şi oferă cel mai mult sprijin.

5. Este patul în poziţia corectă?

Atunci când există opţiunea de a muta lucrurile, s-ar putea să descoperiţi că dormiţi mai bine cu patul într-o poziţie diferită", spune Love.
 
„Conform Feng Shui, ar trebui evitată orientarea patului spre o uşă deschisă, în timp ce orientarea patului spre sud este alinierea optimă pentru energia pozitivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici