- Home
- Sănătate
- (19.10.2021, 12:14)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ghid de alimentaţie sănătoasă. 5 modalităţi testate care îmbunătăţesc digestia
- Chiar dacă multe persoane au o dietă sănătoasă şi echilibrată, este posibil să nu absorbi toţi nutrienţii esenţiali din masă.
- Numai atunci când alimentele consumate sunt digerate corect, colonul poate absorbi nutrienţii din ele şi îi poate face să circule în diferite părţi ale corpului pentru a fi folosiţi de organe.
- În plus, o digestie deficitară poate duce şi la simptome digestive ocazionale, cum ar fi tulburări de stomac, gaze, arsuri la stomac, greaţă, constipaţie sau diaree.
Urmărește
3359 afișări
Ghid de alimentaţie sănătoasă. 5 modalităţi testate care îmbunătăţesc digestia
Iată 5 modalităţi testate pentru a vă îmbunătăţi digestia:
- Mâncaţi o masă caldă
Asiguraţi-vă că masa este caldă, indiferent de ora la care o luaţi. Mâncarea caldă şi proaspăt gătită este digerată uşor de organism. A mânca mâncare rece sau ceva direct din frigider poate încetini puterea digestivă, cunoscută şi sub numele de Agni. Aceasta poate încetini ritmul în care alimentele sunt digerate în organism, ducînd la tulburări digestive.
- Mâncaţi atunci când vă este foame
Nu vă forţaţi niciodată să luaţi o masă sau o gustare dacă nu vă este foame. Este într-adevăr esenţial să aveţi trei mese şi două gustări pe zi, dar mâncatul forţat nu ajută prea mult. Încercaţi să urmaţi un program, astfel încât să vă fie automat foame la aceeaşi oră în fiecare zi. De asemenea, nu vă umpleţi farfuria cu tot felul de alimente. Serviţi în funcţie de nivelul de foame. Acest lucru ar preveni episoadele de supraalimentare, iar corpul va avea timp să digere corect alimentele.
- Mestecaţi bine mâncarea
Procesul de digestie începe în gură. Dinţii noştri descompun mâncarea în bucăţi mai mici, ceea ce face mai uşor pentru enzima digestivă să o descompună mai departe. O mestecare deficitară este legată de o absorbţie scăzută a substanţelor nutritive. Mestecatul ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de stres şi la îmbunătăţirea digestiei. Aşadar, mestecaţi mâncarea până devine pastă.
- Nu mâncaţi alimente incompatibile
Pe lângă mâncatul corect, trebuie să aveţi grijă să asociaţi grupele potrivite de alimente. Consumul de alimente incompatibile, cum ar fi laptele cu fructe sau legume, fasolea cu ouă sau fructe, poate, de asemenea, să vă perturbe sănătatea digestivă. Alimentele împerecheate incorect pot creşte riscul de indigestie. Pe de altă parte, împerecherea corectă a alimentelor poate, de asemenea, să accelereze procesul de digestie.
- Hidrataţi-vă
Apa joacă mai multe funcţii în corpul nostru, iar cea mai frecventă este digestia alimentelor. Un aport scăzut de lichide poate duce la constipaţie şi la alte probleme de sănătate, cum ar fi durerile de cap şi pietrele la rinichi. De asemenea, deshidratarea vă poate face să vă simţiţi flămânzi şi vă poate face să mâncaţi în exces. Aşadar, asiguraţi-vă că beţi suficiente lichide într-o zi. Asta include apă, sucuri proaspăt stoarse şi ceaiuri din plante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Citește pe alephnews.ro: Reacția lui Zelenski, după ce SUA a permis Ucrainei să atace cu ATACMS în interiorul Rusiei: „Rachetele vor vorbi de la sine”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace